Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tesla Model 3: Το ηλεκτροκίνητο θαύμα των 35.000 δολαρίων

Tesla Model 3: Το ηλεκτροκίνητο θαύμα των 35.000 δολαρίων

Η Tesla αποκάλυψε την προσιτή πρόταση στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα της συγκεντρώνοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Γιάννης Αδάναλης

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του αλλά και τις υπόλοιπες προδιαγραφές του αποτελεί με διαφορά την πιο προσιτή ηλεκτροκίνητη πρόταση του πλανήτη.

Ίσως αυτό να δικαιολογεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για ένα τετράτροχο που πρόκειται να περάσει στην παραγωγή στα τέλη του 2017 και να βγει εκτός των αμερικανικών συνόρων αρκετούς μήνες αργότερα.

Ο λόγος φυσικά για το Τesla Model 3, το οποίο ξημερώματα Παρασκευής αποκαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ξεπερνώντας μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες τις 150.000 προπαραγγελίες.

Η τιμή του Model 3, ενός μεσαίων διαστάσεων sedan με πέντε πραγματικές θέσεις στο εσωτερικό του, πρόκειται να ξεκινά από τα 35.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Elon Mask, ιδιοκτήτη της Tesla, το Model 3 θα αποσπάσει την ανώτερη βαθμολογία σε όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης στις οποίες πρόκειται να υποβληθεί, χωρίς φυσικά να στερείται των επιδόσεων στις οποίες μάς έχουν συνηθίσει οι προτάσεις της αμερικανικής φίρμας.

Ακόμα και η βασική έκδοση του Model 3 θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, ενώ θα υπάρξουν και ισχυρότερες-ταχύτερες εκδοχές του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία, ο Elon Musk ξεκαθάρισε πως βάση αποτελούν τα 345 χιλιόμετρα, ένας αριθμός που ενδέχεται στο μέλλον αυξηθεί.

Την ευκολότερη χρήση του Model 3 εξασφαλίζει και η δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 3.600 σημεία φόρτισης παγκοσμίως που ανήκουν στην Tesla και εφοδιάζονται με ισχυρούς ταχυφορτιστές.

Μάλιστα, ο ιδρυτής της Tesla αποκάλυψε πως τα σημεία φόρτισης που διαθέτει αυτή τη στιγμή η αμερικανική φίρμα πρόκειται να διπλασιαστούν την επόμενη χρονιά.

Ανάλογη ανάπτυξη θα παρουσιάσει και το δίκτυο πωλήσεων/εξυπηρέτησης της αμερικανικής φίρμας, φτάνοντας από τα 215 σημεία στα 441 στο τέλος του 2017.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει το Model 3 να διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη πρόταση του ανταγωνισμού είναι η παρουσία του Autopilot στον βασικό του εξοπλισμό, το οποίο θα υποστηρίζει τις προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας ή ακόμα την αυτόνομη κίνηση του οχήματος.

Με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου τοποθετημένες στο δάπεδο του αυτοκινήτου, το Model 3 υπόσχεται μεγαλύτερη ευρυχωρία σε σχέση με τις συμβατικές προτάσεις που έχει να επιδείξει σήμερα η κατηγορία των μεσαίων διαστάσεων sedan.

Το Model 3 θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις που διαθέτει η Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια, η παραγωγική δυναμικότητα των οποίων φτάνει τις 500.000 μονάδες ετησίως.

Εξαίρεση θα αποτελούν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες θα κατασκευάζονται στις υπό ανέγερση εγκαταστάσεις της Tesla στη Nevada.

Μετά την ολοκλήρωση του «Gigafactory», η Tesla θα παράγει μεγαλύτερο αριθμό μπαταριών από εκείνον που θα κατασκευάζεται σε όλες τις υπόλοιπες μονάδες παραγωγής του πλανήτη.

auto.in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024