Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Seat Ibiza 2017: H επόμενη ημέρα

Seat Ibiza 2017: H επόμενη ημέρα

Αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα, επανασταστική αρχιτεκτονική του, το νέο Seat Ibiza αλλάζει τα χωροταξικά και όχι μόνο δεδομένα της κατηγορίας των αυτοκινήτων πόλης.

Γιάννης Αδάναλης

Θα μπορούσε να θεωρηθεί μικρογραφία του πρόσφατα ανανεωμένου Leon όχι μόνο γιατί υιοθετεί με ελάχιστες παρεκκλίσεις τον σχεδιαστικό κώδικα του μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback αλλά γιατί οι διαστάσεις του ξεπερνούν πλέον τα στενά όρια της κατηγορίας των αυτοκινήτων πόλης.

Το Seat Ibiza πέμπτης γενιάς, περί αυτού ο λόγος, αποτελεί την πρώτη και μοναδική για την ώρα πρόταση του VW Group που βασίζεται στην προσαρμοσμένη στις ανάγκες ενός supermini πλατφόρμα MQB, αμφισβητώντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα μια ιδιαίτερα δημοφιλούς κατηγορίας αυτοκινήτων.

Παρά το γεγονός ότι το μήκος του αμαξώματος έχει περιοριστεί, ο ωφέλιμος χώρος για επιβάτες και αποσκευές στο εσωτερικό του Seat Ibiza παραπέμπει πλέον σε μια μικρομεσαία πρόταση.

Χάρη στη θεαματική αύξηση του μεταξονίου (+9,5 εκτοστά) και του πλάτους (+8,7 εκατοστά) το νέο Seat Ibiza προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για τα κάτω άκρα και τους ώμους των πίσω επιβατών, όπως και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, με τον τελευταίο να ξεκινά από τα 355 λίτρα.

Η νέα πλατφόρμα (MQB AO) έχει φέρει αλλαγές και στα κινητήρια σύνολα. Για την ώρα η βενζινοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου απαρτίζεται από διαφορετικές εκδόσεις ισχύος του τρικύλινδρου TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,0 λίτρου.

Στο μέλλον οι επιλογές θα εμπλουτιστούν με τον νέο, τετρακύλινδρο TSI κινητήρα των 1,5 λίτρων, ο οποίος θα κληθεί να αντικαταστήσει το μέχρι σήμερα γνωστό σύνολο των 1,4 λίτρων.

Ανάλογο είναι και το παράδειγμα των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων του αυτοκινήτου, οι οποίες έχουν αφετηρία τον TDI κινητήρα των 1,6 λίτρων και αποδίδουν από 80 ως 110 ίππους.

Οι εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας προέρχονται από τα Leon και Ateca ενισχύοντας περαιτέρω την αίσθηση πως πρόκειται για μια πρόταση της μικρομεσαίας κατηγορίας, την ίδια στιγμή που η ενίσχυση της ακαμψίας του πλαισίου κατά 30% φαντάζει από μόνη της αρκετή να οδηγήσει στην αναβάθμιση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στην άσφαλτο.

Η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο με την εμπορική του πορεία να ξεκινά στην ευρωπαϊκή ήπειρο αμέσως μετά.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024