Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Michael Schumacher: Από την τραγωδία στην ελπίδα

Michael Schumacher: Από την τραγωδία στην ελπίδα

Μία ακόμα μάχη, τη δυσκολότερη της ζωής του, φαίνεται πως κερδίζει ο Michael Schumacher, βγαίνοντας από το κώμα μετά από έξι μήνες νοσηλείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Grenoble. Από την Δευτέρα 16 Ιουνίου νοσηλεύεται σε μονάδα αποκατάστασης πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λωζάνης.


Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 – Η είδηση για τον τραυματισμό του M. Schumacher σε χιονοδρομικό κέντρο των ελβετικών Άλπεων προκαλεί ανησυχία σε όλους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην κοντινότερη νοσοκομειακή μονάδα, διατηρώντας -παρά τα τραύματα στο κεφάλι- τις αισθήσεις του.

Λίγες ώρες αργότερα, η Sabine Kehm, εκπρόσωπος του M. Schumacher, επιβεβαιώνει τον τραυματισμό του 45χρονου Γερμανού κατά τη διάρκεια τον χειμερινών διακοπών του στο χιονοδρομικό κέντρο του Meribel.

Tο ίδιο βράδυ, το ιατρικό ανακοινωθέν του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Grenoble κάνει λόγο για σοβαρά τραύματα τα οποία ανάγκασαν του θεράποντες ιατρούς να παρέμβουν χειρουργικά.

O M. Schumacher βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, καθώς η χειρουργική επέμβαση αντιμετώπισε το αιμάτωμα, ωστόσο, αποκάλυψε αλλοιώσεις και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου.

Πέρα από την οικογένειά του, στο πλευρό του M. Schumacher σπεύδουν πολλοί φίλοι του, όπως ο Ross Brawn και ο Jean Todt.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2013 – Ο Γερμανός υποβάλλεται σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση, η οποία διαρκεί δύο ώρες και έχει ως σκοπό να περιορίσει την εγκεφαλική αιμορραγία και την ενδοκρανιακή πίεση.

Οι εξετάσεις που ακολουθούν δείχνουν σημάδια βελτίωσης, ωστόσο, ο Γερμανός παραμένει σε τεχνητό κώμα, γεγονός που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας του και ειδικότερα της νευρολογικής του κατάστασης.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 – Ο M. Schumacher γιορτάζει τα 45α γενέθλια του νοσηλευόμενος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Grenoble.

Δεκάδες φίλοι και οπαδοί του περνούν τη νύχτα έξω από το νοσοκομείο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον Γερμανό και την οικογένειά του.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 – Με νέες δηλώσεις της, η S. Kehm χαρακτηρίζει κρίσιμη αλλά σταθερή την κατάσταση της υγείας του M. Schumacher, κάνοντας γνωστό πως η κάμερα από το κράνος του Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 βρίσκεται ήδη στα χέρια των ελβετικών αρχών, ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα γύρω από τις συνθήκες του ατυχήματος.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 – Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν οι ελβετικές αρχές, δίνουν στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνών, τα οποία προέκυψαν από καταθέσεις μαρτύρων, την κατάσταση του εξοπλισμού του M. Schumacher, καθώς και από τα όσα έχει καταγράψει η κάμερα που βρισκόταν στο κράνος του Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι ο M. Schumacher κινήθηκε εκτός της επαρκώς οριοθετημένης πίστας, προσδιορίζοντας μάλιστα με ακρίβεια ότι ο βράχος στον οποίο προσέκρουσε βρισκόταν οκτώ μέτρα μακριά από τα όρια της διαδρομής.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014
– Η S. Kehm δηλώνει πως η διαδικασία αφύπνισης του Γερμανού έχει ήδη ξεκινήσει με τον περιορισμό της χορήγησης των κατασταλτικών ουσιών, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 – Η εκπρόσωπος του M. Schumacher μιλάει για πρώτη φορά για ενθαρρυντικά σημάδια. Λίγες ημέρες μετά θα επανέλθει, αυτή τη φορά για να διαψεύσει τις φήμες που ήθελαν την Corina Schumacher να προετοιμάζει μια μονάδα εντατικής θεραπείας στο σπίτι της οικογενείας στη Γενεύη, η οποία και θα υποδεχόταν τον Γερμανό.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014
– «Ο Michael έχει εμφανίσει πρόοδο, δείχνει σημάδια αφύπνισης και συνείδησης. Είμαστε στο πλευρό του σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, μαζί με την ομάδα του νοσοκομείου της Grenoble και παραμένουμε αισιόδοξοι».

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για τη συνεχή συμπαράσταση. Την ίδια στιγμή ζητάμε την κατανόησή σας, καθώς δεν έχουμε πρόθεση να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

«Αυτό πρέπει να γίνει ώστε να προστατεύσουμε τον Michael και την οικογένειά του αλλά και για να επιτρέψουμε στην ιατρική ομάδα να δουλέψει με απόλυτη ηρεμία». Με αυτές τις δηλώσεις η S. Kehm αποκαλύπτει τη σημαντική πρόοδο που έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του M. Schumacher.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 – Μετά από 6 μήνες και 18 ημέρες νοσηλείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Grenoble, ο M. Schumacher μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λωζάνη της Ελβετίας.

«Ο Michael έχει βγει από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Grenoble ώστε να συνεχίσει τη μακρά διαδικασία της αποκατάστασής του. Δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα».

«Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους θεράποντες ιατρούς, τις νοσοκόμες και τους θεραπευτές στη Grenoble, όπως άλλωστε και τους διασώστες που βρέθηκαν τις πρώτες στιγμές στο σημείο του ατυχήματος, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν αυτούς τους πρώτους μήνες».

«Η οικογένεια θέλει, επίσης, να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις ευχές τους στον Michael. Είμαστε σίγουροι ότι τον βοήθησαν».

«Για το μέλλον ζητούμε την κατανόησή σας, καθώς η συνέχεια της διαδικασίας αποκατάστασης θα πραγματοποιηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου που ανέλαβε την αποκατάσταση του M. Schumacher δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «…το CHUV ανέλαβε σήμερα το πρωί τον κ. Schumacher».

«Η οικογένειά του είναι μαζί του, σε ένα χώρο που έχει διευθετηθεί ειδικά για να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητά του και να διασφαλισθεί ότι λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα» διευκρίνισε.

«Όπως και για κάθε ασθενή μας, επιθυμούμε να σεβασθούμε το ιατρικό απόρρητο και την ιδιωτική σφαίρα της οικογένειας» πρόσθεσε ενώ σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild» έχει πλέον ανοίξει τα μάτια του και μπορεί να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, Κορίνα, και τα παιδιά τους.

auto.in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024