Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τροχιά πώλησης η Cosworth

Σε τροχιά πώλησης η Cosworth

Πωλητήριο βάζει η Cosworth, μία από τις παλαιότερες εταιρίες κατασκευής κινητήρων της Formula 1.

Στα πρόθυρα της πτώχευσης φέρεται να βρίσκεται η Cosworth σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στις οικονομικές ειδήσεις της εφημερίδας «Times», η εταιρεία κατασκευής κινητήρων -αγωνιστικών και μη- ηλεκτρονικών συστημάτων πλοίων, αεροδιαστημικής τεχνολογίας και άμυνας, είχε, πριν από 18 μήνες, απευθυνθεί στην τράπεζα JP Morgan Cazenove προκειμένου να αναλάβει την πώλησή της.

Ωστόσο, η οικονομική αστάθεια που επικρατούσε εκείνη την περίοδο δεν κατέστησε δυνατή την πώληση της εταιρείας η οποία φαίνεται, πλέον, πως βρίσκεται σε οριακό σημείο.

«Έχουμε σταματήσει τις διαδικασίες τους τελευταίους 18 μήνες. Όμως, το διοικητικό συμβούλιο έκρινε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς, αν δεν υπάρξει λύση σύντομα, θα χαθεί ο ρυθμός της εταιρείας και θα πέσουμε από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Tim Routsis.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές της εταιρείας συγκαταλέγονται η Rolls Royce και η αεροδιαστημική εταιρία GKN.

Η Cosworth σήμερα προμηθεύει κινητήρες για τις ομάδες της F1 HRT και Marussia και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι πρόθυμη να μείνει στη Formula 1 και μετά το 2013, όταν οι κανονισμοί των κινητήρων θα αλλάξουν.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την προμήθεια κινητήρων και για το 2014,» δήλωσε στο site του περιοδικού Autosport ο γενικός διευθυντής της Cosworth για το κομμάτι της F1, Kim Spearman.

auto.in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024