Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
K. Kobayashi: Ο σχεδιασμός των νέων μονοθεσίων κρύβει κινδύνους

K. Kobayashi: Ο σχεδιασμός των νέων μονοθεσίων κρύβει κινδύνους

Την επανεξέταση του σχεδιασμού των μονοθεσίων ζητά ο K. Kobayashi μετά τη σύγκρουσή του στο πίσω τμήμα της Williams Mercedes του F. Massa στο GP Αυστραλίας.

 

 

Την πεποίθησή του ότι ο σχεδιασμός των νέων μονοθεσίων της Formula 1 και ειδικότερα του ρύγχους μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος εξέφρασε ο K. Kobayashi, μετά τη σύγκρουσή του στο πίσω τμήμα της Williams-Mercedes του F. Massa στην πρώτη στροφή του GP Αυστραλίας.

Φωτογραφίες από τη στιγμή της σύγκρουσης, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας της δυσλειτουργίας στο σύστημα πέδησης της Caterham, δείχνουν το μονοθέσιο του K. Kobayashi να «βυθίζεται» κάτω από την Williams-Mercedes, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που είχε διατυπώσει πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν ο Adrian Newey για τις συνέπειες που μπορούν να προκύψουν από μια τέτοια σύγκρουση.

Εξετάζοντας μετά το τέλος του αγώνα τις συνθήκες του ατυχήματος, ο K. Kobayashi δήλωσε ότι η FIA θα πρέπει να επανεξετάσει τον σχεδιασμό του ρύγχους των μονοθεσίων.

«Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον οδηγό. Πιστεύω ότι ήμουν τυχερός που δεν τραυματίστηκα, γιατί αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην πίστα της Monza θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο».

«Η ταχύτητα στην πρώτη στροφή του Alber Park δεν είναι τόσο υψηλή. Όταν είδα τις φωτογραφίες μετά το τέλος του αγώνα συνειδητοποίησα το πόσο τρομακτική μπορεί να είναι μια τέτοια σύγκρουση».

«Θα πρέπει να εξετάσουμε με σοβαρότητα το τι έγινε, καθώς ο λόγος για τον οποίο διαφοροποιήσαμε τον σχεδιασμό του ρύγχους ήταν η ασφάλεια»

«Αν αποδειχθεί επικίνδυνος ο νέος σχεδιασμός του ρύγχους, τότε πιστεύω ότι οφείλουμε να συζητήσουμε ξανά για το τι θα πρέπει να κάνουμε σχετικά με τους κανονισμούς», δήλωσε ο Ιάπωνας οδηγός της Caterham.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024