Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Ιαπωνίας 2014: Pole position για Rosberg, εκτός ρυθμού ο Hamilton

GP Ιαπωνίας 2014: Pole position για Rosberg, εκτός ρυθμού ο Hamilton

 Επηρεασμένος από το πρωινό ατύχημα στο τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, ο L. Hamilton δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στην ταχύτητα του N. Rosberg.

Στον απόηχο των μεταγραφικών σεναρίων που θέλουν τον S. Vettel να μετακινείται στη Ferrari και τον F. Alonso να βρίσκεται μια ανάσα από την ομάδα της McLaren, o N. Rosberg κατέκτησε την pole position του ιαπωνικού Grand Prix, επικρατώντας του ομόσταυλού του στην ομάδα της Mercedes AMG Petronas, L. Hamilton.

Ο Γερμανός έδειξε από την πρώτη στιγμή πως είχε την ταχύτητα για να διεκδικήσει την pole position, σημειώνοντας στην πρώτη του προσπάθεια τον καλύτερο χρόνο του τρίτου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών.

Αντιθέτως, ο L. Hamilton -επηρεασμένος από το ατύχημα στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές στην πίστα της Suzuka- δεν κατάφερε να απαντήσει, ολοκληρώνοντας την πρώτη του προσπάθεια πίσω από τον Γερμανό.

Η επιστροφή των δύο οδηγών της Mercedes AMG Petronas στην πίστα δεν άλλαξε την εικόνα των κατατακτήριων δοκιμών. Ο N. Rosberg βελτίωσε τον χρόνο του, με τον L. Hamilton να ακολουθεί, κλείνοντας τη διαφορά από τον Γερμανό στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου και κλειδώνοντας τη δεύτερη θέση.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν στο αυριανό GP τα μονοθέσια της Williams, με τον V. Bottas να σημειώνει τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας και τον F. Massa να κατατάσσεται τέταρτος.

Από την πέμπτη θέση θα εκκινήσει ο F. Alonso, ο έκτος καλύτερος χρόνος ανήκει στον D. Ricciardo, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι K. Magnussen και J. Button, καθώς και οι απογοητευτικοί S. Vettel και K. Raikkonen.

Να σημειώσουμε ότι για τον αυριανό αγώνα περιμένουμε βροχή και ισχυρούς ανέμους, κάτι που ίσως αλλάξει τις ισορροπίες των σημερινών κατατακτήριων δοκιμών.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ιαπωνίας και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Η Στεφανί Φραπάρ θα σφυρίξει στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος

Η κορυφαία διαιτητής, Στεφανί Φραπάρ θα είναι αυτή που θα σφυρίξει στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024