Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Ρωσίας 2014: Αυτοκρατορική νίκη Hamilton, το πρωτάθλημα κατασκευαστών πανηγυρίζει η Mercedes

GP Ρωσίας 2014: Αυτοκρατορική νίκη Hamilton, το πρωτάθλημα κατασκευαστών πανηγυρίζει η Mercedes

H τέταρτη συνεχή νίκη του L. Hamilton χάρισε στη Mercedes AMG Petronas τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών και στον ίδιο τον Βρετανό προβάδισμα 17 βαθμών στη μάχη που δίνει με τον N. Rosberg για την κατάκτηση του πρωταθλήματος των οδηγών.


To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών μπορεί να πανηγυρίζει από σήμερα η Mercedes AMG Petronas, βλέποντας τους L. Hamilton και N. Rosberg να τερματίζουν στις δύο πρώτες θέσεις του GP Ρωσίας.

Ο αγώνας στην πίστα του Sochi ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς ο N. Rosberg βρέθηκε μπροστά από τον L. Hamilton στην πρώτη κιόλας στροφή.

Ωστόσο το έντονο μπλοκάρισμα των μπροστινών τροχών του Γερμανού προκάλεσε την παραμόρφωση των ελαστικών και την πρόωρη αντικατάστασή τους.

Ο Rosberg έπεσε στις τελευταίες θέσεις του αγώνα, σε αντίθεση με τον L. Hamilton που με αργό αλλά σταθερό ρυθμό άνοιγε την απόσταση που τον χώριζε από τον δεύτερο V. Bottas.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου pit stop από όλους τους οδηγούς, ο N. Rosberg βρέθηκε και πάλι πολύ κοντά στην κορυφή, επιστρέφοντας στην τρίτη θέση μπροστά από τον J. Button.

Ο Γερμανός οδηγός δεν άργησε να προσπεράσει τον V. Bottas αποκαθιστώντας το 1-2 της Mercedes AMG Petronas 33 γύρους μετά την εκκίνηση του αγώνα.

Η μεσαία γόμα των ελαστικών της Pirelli άντεξε στο μονοθέσιο του Rosberg για περισσότερους από 50 γύρους και έτσι ο V. Bottas δεν είχε την ευκαιρία που ίσως περίμενε για να ανακτήσει τη δεύτερη θέση.

Αν και πίεσε στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ο Φιλανδός οδηγός της Williams παρέμεινε τρίτος, έχοντας παρόλα αυτά σημειώσει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Πίσω από τον V. Bottas τερμάτισαν τα μονοθέσια της McLaren. O J. Button βρέθηκε από την πρώτη στιγμή του αγώνα μέσα στις πρώτες θέσεις, σε αντίθεση με τον K. Magnusse που εκκινούσε 11ος και κατάφερε να αναρριχηθεί στην πέμπτη θέση.

Τη δική τους μάχη για την έκτη θέση του ρωσικού GP έδωσαν και οι Alonso-Ricciardo, με τον Ισπανό να αξιοποιεί την εμπειρία του και να διατηρείται μπροστά από τo μονοθέσιο της Red Bull.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Vettel, Raikkonen και Perez, με τον άτυχο F. Massa να πραγματοποιεί δύο pit stop και να μένει στην ενδέκατη θέση.

Η νίκη του L. Hamilton στο GP Ρωσίας αύξησε τη βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα των οδηγών από τον δεύτερo Ν. Rosberg στους 17 βαθμούς, χαρίζοντας παράλληλα τον τίτλο των κατασκευαστών στη Μercedes AMG Petronas.

H συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί σε τρεις εβδομάδες με το Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί στο Austin των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματα του GP Ρωσίας, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024