Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP ΗΠΑ 2014: Κυρίαρχος της Παρασκευής ο L. Hamilton

GP ΗΠΑ 2014: Κυρίαρχος της Παρασκευής ο L. Hamilton

Σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο και στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, ο L. Hamilton απέκτησε ένα σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα απέναντι στον έτερο διεκδικητή του τίτλου N. Rosberg.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για τον L. Hamilton η αγωνιστική δραστηριότητα στην πίστα του Austin, η οποία πρόκειται να φιλοξενήσει το Grand Prix ΗΠΑ.

Στο πρωινό σκέλος, ο Βρετανός ήταν ο μοναδικός πιλότος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1 λεπτού και των 40 δευτερολέπτων, αφήνοντας σε απόσταση τριών δεκάτων τον N. Rosberg.

Ο τρίτος καλύτερος χρόνος σημειώθηκε από τον J. Button, ενώ έκπληξη μπορεί να θεωρήσει κανείς την παρουσία του D. Kvyat στην τέταρτη θέση της κατάταξης της πρωινής περιόδου των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Λίγες ώρες αργότερα και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο υδραυλικό κύκλωμα του μονοθεσίου του, ο L. Hamitlon βρήκε και πάλι τον τρόπο να κινηθεί ταχύτερα από τον N. Rosberg, με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Μercedes AMG Petronas να περιορίζεται στα τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η τρίτη θέση του F. Alonso αποτέλεσε τη μοναδική φωτεινή εξαίρεση από την απογοητευτική παρουσία της Ferrari στο Τέξας των Η.Π.Α, ενώ την πρώτη πεντάδα του δεύτερου σκέλους των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής συμπλήρωσαν οι D. Ricciardo και F. Massa.

Από το pitlane θα εκκινήσει τον Κυριακάτικό αγώνα ο S. Vettel, καθώς ο Γερμανός θα εκτίσει την ποινή που επιφέρει η χρήση περισσότερων από πέντε κινητήριων μονάδων.

Από εκεί και πέρα, είδηση αποτελεί το γεγονός ότι ο K. Raikonnen βρέθηκε στην έκτη θέση, όπως άλλωστε και η παρουσία 18 μονοθέσιων στο grid μετά την αδυναμία των Caterham και Marusia να συμμετάσχουν στο GP ΗΠΑ λόγω οικονομικών προβλημάτων.

auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024