Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP ΗΠΑ 2014: Πρόβα τίτλου για L. Hamilton

GP ΗΠΑ 2014: Πρόβα τίτλου για L. Hamilton

Εκκινώντας από τη δεύτερη θέση, ο L. Hamilton κατέκτησε πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς την πέμπτη σερί νίκη του, αυξάνοντας στους 24 βαθμούς τη διαφορά από τον δεύτερο της ημέρας N. Rosberg.


Αν και η μάχη του φετινού πρωταθλήματος πρόκειται να κριθεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν και ειδικότερα στους διπλούς βαθμούς του Abu Dhabi, η εμφάνιση του L. Hamilton στο GP των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δίνει στον Βρετανό τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον L. Hamilton, καθώς στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση από τα μονοθέσια της Williams έχασε έδαφος σε σχέση με τον Ν. Rosberg.

Η σύγκρουση ανάμεσα στους Sutil και Perez, η οποία επέβαλε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα δεν άλλαξε σημαντικά τις ισορροπίες.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου pit stop η διαφορά ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes AMG Petronas έφτασε ακόμα και τα τρία δευτερόλεπτα, ωστόσο, με τη μέση γόμα των ελαστικών ο L. Hamilton δεν είχε αντίπαλο.

Πολύ γρήγορα ροκάνισε τη διαφορά που τον χώριζε από τον N. Rosberg και στον 24ο γύρο βρέθηκε μπροστά του, στα «φρένα» της στροφής 12.

Ο Βρετανός διαχειρίστηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία την πρωτοπορία του, διατηρώντας σταθερή μέχρι και τον τελευταίο γύρο την απόσταση από τον μοναδικό διώκτη του.

Με την πέμπτη σερί νίκη του, ο L. Hamilton αύξησε τη διαφορά που τον χωρίζει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 στους 24 βαθμούς από τον δεύτερο της ημέρας N. Rosberg, ο οποίος απέτυχε να μετατρέψει σε νίκη την pole position που κατέκτησε με σχετική ευκολία στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Έχοντας απαλλαγεί από τα μονοθέσια της Williams, ο D. Ricciardo βρέθηκε σε αρκετές στιγμές του αγώνα να κινείται ταχύτερα από τις δύο Mercedes, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει κάποια από αυτές.

Έτσι, λοιπόν, ο Αυστραλός ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κάμπτοντας την αντίσταση των F. Massa και V. Bottas, οι οποίοι τερμάτισαν στην τέταρτη και την πέμπτη θέση, αντιστοίχως.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις μάχες που δόθηκαν στις πιο πίσω θέσεις. Από αυτές κερδισμένος βγήκε ο F. Alonso, κατακτώντας την έκτη θέση, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η εμφάνιση του S. Vettel.

Ο Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής εκκίνησε από την τελευταία θέση και παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε τέσσερα pit stop, κατάφερε να τερματίσει έβδομος.

Την πρώτη δεκάδα του GP των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συμπλήρωσαν οι K. Magnussen, J. Vergne και P. Maldonado.

Η συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 πρόκειται να δοθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο με το Grand Prix Βραζιλίας.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024