Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Βραζιλίας 2014:  Στον Rosberg η νίκη, ο Hamilton το προβάδισμα

GP Βραζιλίας 2014: Στον Rosberg η νίκη, ο Hamilton το προβάδισμα

O Ν. Rosberg αναδείχθηκε νικητής του GP Βραζιλίας, ωστόσο, ο δεύτερος L. Hamilton διατήρησε το προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος, μόλις μία στροφή πριν το τέλος του πρωταθλήματος.


Σε νίκη μετέτρεψε ο N. Rosberg το πλεονέκτημα που του χάρισε η επικράτησή του στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Βραζιλίας, βάζοντας τέλος στο σερί του L. Hamilton.

O Γερμανός εκκίνησε από την πρώτη θέση, όπου και διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κρατώντας πίσω του τον έτερο διεκδικητή του τίτλου L. Hamilton.

Η μάχη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes μονοπώλησε το ενδιαφέρον, καθώς δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που η απόσταση ανάμεσα στα μονοθέσια της γερμανικής ομάδας ήταν μικρότερη του ενός δευτερολέπτου.

Μάλιστα, λίγο πριν την πραγματοποίηση του δεύτερου pit stop, ο L. Hamilton έδειξε ικανός να υπερκαλύψει τη διαφορά που τον χώριζε από την πρώτη θέση, ωστόσο, ένα λάθος στη στροφή Descida do Lago του στέρησε αυτή τη δυνατότητα.

Αν και ο Βρετανός κατάφερε στη συνέχεια να καλύψει τα επτά δευτερόλεπτα που του στοίχησε το λάθος του και να βρεθεί ξανά στην ουρά του N. Rosberg, παρέμεινε στη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση, παρά την ποινή των πέντε δευτερολέπτων που δέχθηκε για υπερβολική ταχύτητα στο pitlane, τερμάτισε ο F. Massa.

Λιγότερο τυχερός στάθηκε ο V. Bottas, καθώς τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ακόμα και με τις ζώνες ασφαλείας του μονοθεσίου, τον έριξαν από την τέταρτη στη δέκατη θέση.

Τέταρτος κατάφερε να αναρριχηθεί ο J. Button, από την πέμπτη θέση είδε την καρό σημαία ο S. Vettel, με τις δύο Ferrari των F. Alonso και K. Raikkonen να τον ακολουθούν στην έκτη και την έβδομη θέση αντιστοίχως.

Μάλιστα, ο K. Raikkonen έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογούμενη δεκάδα, όταν κατά τη διάρκεια του τελευταίου pitstop o ένας από τους μπροστινούς τροχούς κόλλησε.

Ακολουθώντας μια διαφορετική τακτική από τους υπόλοιπους οδηγούς και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli, ο Ν. Hulkenberg τερμάτισε όγδοος, μπροστά από τον ένατο K. Magnussen.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP Βραζιλίας, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Η Οκλαχόμα άλωσε το Ντάλας για το 2-2 – Μία νίκη από τους τελικούς οι Σέλτικς

Δείτε τη δράση από τα δύο παιχνίδια της βραδιάς στο NBA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024