Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Αbu Dhabi 2014: Pole position για Rosberg, εκτός ρυθμού ο Hamilton

GP Αbu Dhabi 2014: Pole position για Rosberg, εκτός ρυθμού ο Hamilton

Μία ακόμα pole position πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο N. Rosberg, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Abu Dhabi.

Για τρίτο συνεχές Grand Prix ο N. Rosberg αναδεικνύεται νικητής στη μάχη της pole position, αφήνοντας δεύτερο τον έτερο διεκδικητή του τίτλου L. Hamilton.

Παρά το γεγονός ο Bρετανός κινήθηκε ταχύτερα και στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, ο N. Rosberg ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Σαββάτου.

Ο Γερμανός αρχικά επικράτησε στη τρίτη και τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Abu Dhabi και λίγες ώρες αργότερα κατέκτησε και την pole position που θα τον φέρει στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης του τελευταίου αγώνα της χρονιάς.

Αντιθέτως, ο L. Hamilton δεν απέφυγε τα λάθη και στις δύο προσπάθειές του κατά τη διάρκεια του Q3 και θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που θα εκκινήσει το αυριανό Grand Prix από τη δεύτερη θέση και όχι τρίτος ή τέταρτος, πίσω από τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά μονοθέσια της Williams.

Oι Bottas και Massa απείλησαν και πάλι την απόλυτη κυριαρχία της Mercedes AMG Petronas, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρεθούν ανάμεσα στα ασημένια βέλη των Rosberg και Hamilton.

Στην τρίτη σειρά εκκίνησης, δύο ακόμα team mate θα δώσουν της δική τους μάχη, με τον D. Ricciardo να εκκινεί πέμπτος και τον S. Vettel -στο τελευταίο αγώνα της καριέρας του με τα χρώματα της Red Bull- έκτος.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Kvyat, Button, Raikkonen και Alonso, με τον K. Magnussen να αποκλείεται νωρίτερα από τη διαδικασία του Q3 και να εκκινεί από την ενδέκατη θέση.

Δείτεεδώτα αναλυτικά αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Αbu Dhabi και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024