Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Abu Dhabi 2014: Νίκη, τίτλος για τον «παγκόσμιο» L. Hamilton

GP Abu Dhabi 2014: Νίκη, τίτλος για τον «παγκόσμιο» L. Hamilton

Tον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο L. Hamilton, κερδίζοντας καθαρά τον ενδέκατο και τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν.


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε η φετινή σεζόν για τον L. Hamilton, καθώς ο Βρετανός όχι μόνο κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του αλλά πήρε… σπίτι του την καρό σημαία του τελευταίου αγώνα της χρονιάς.

Ο L. Hamilton βρέθηκε στην πρώτη θέση του αγώνα από την πρώτη κιόλας στροφή, εκμεταλλευόμενος την κακή εκκίνηση του poleman και έτερου διεκδικητή του τίτλου N. Rosberg.

O Γερμανός πίεσε και έως ένα σημείο κατάφερε να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από τον L. Hamilton, ωστόσο, δεν έδειξε πως είχε την ταχύτητα ή τον τρόπο να βρεθεί μπροστά του.

Ελέγχοντας απόλυτα τον αγώνα, ο L. Hamilton είδε τον N. Rosberg να πέφτει ακόμα πιο πίσω χάνοντας την επιπλέον ισχύ του συστήματος ERS και μαζί της κάθε ελπίδα για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Από εκεί και πέρα, ο L. Hamilton κινήθηκε συντηρητικά επιτρέποντας στον F. Massa να καλύψει μια διαφορά σχεδόν 20 δευτερολέπτων, ωστόσο, ο Βρετανός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να μείνει στην πρώτη θέση και να πανηγυρίσει, με την καρό σημαία στα χέρια, το δεύτερο Παγκόσμιο Τίτλο της καριέρας του.

Την εξαιρετική παρουσία της Williams στο GP του Abu Dhabi, περά από τη δεύτερη θέση του F. Massa, σφράγισε η παρουσία και του V. Bottas στο βάθρο των νικητών.

Πίσω από τις δύο Williams τερμάτισε ο εκπληκτικός D. Ricciardo. Ο Αυστραλός εκκίνησε από το pit lane εξαιτίας της χρήσης εύκαμπτων αεροδυναμικών πτερυγίων από την Red Bull, ωστόσο, πραγματοποιώντας τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του έφτασε έως την τέταρτη θέση, σημειώνοντας -εκτός των άλλων- και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Από την πέμπτη θέση είδε την καρό σημαία ο J. Button, σε μία απολύτως πειστική εμφάνιση η οποία είναι πιθανόν να καθορίσει και το μέλλον του Bρετανού στην ομάδα της McLaren.

Αντιθέτως, ο όγδοος S. Vettel δεν μπορεί να δηλώνει ευχαριστημένος από την απόδοσή του στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του με τα χρώματα της Red Bull, έστω και αν τερμάτισε μπροστά από τον άνθρωπο που πρόκειται να αντικαταστήσει στη Scuderia Ferrari.

Ο λόγος φυσικά για τον F. Alonso, ο οποίος συμπλήρωσε με τον ομόσταυλό του, K. Raikkonen, την πρώτη δεκάδα του GP Abu Dhabi.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP Abu Dhabi, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

Live Blog Grand Prix Abu Dhabi 2014

auto.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024