Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
F1: F. Alonso και J. Button το ρόστερ της ΜcLaren για το 2015

F1: F. Alonso και J. Button το ρόστερ της ΜcLaren για το 2015

Δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές θα διαθέτει στο ρόστερ της την επόμενη αγωνιστική σεζόν η McLaren, καθώς η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε επισήμως τους F. Alonso και J. Button.

Στο πλευρό του F. Alonso θα συνεχίσει την καριέρα του ο J. Button, ο οποίος διατηρεί τη θέση του στην ομάδα της McLaren.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η βρετανική ομάδα έβαλε τέλος στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ποιον από τους Button και Magnussen θα διατηρούσε στο ρόστερ της.

Η παραμονή του J. Button στη McLaren σημαίνει ότι ο K. Magnussen θα πρέπει να αναζητήσει μια νέα ομάδα, αν θέλει να εξασφαλίσει μια θέση στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.

Σε διαφορετική περίπτωση, o 22χρονος Δανός θα παραμείνει στη βρετανική ομάδα ως εφεδρικός οδηγός.

«Ως μέρος της νέας ομάδας McLaren-Honda έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία και είμαι πολύ ικανοποιημένος που μου ζητήθηκε να συμβάλλω σε αυτό. Για την ακρίβεια, ανυπομονώ να ξεκινήσουμε».

«Επίσης, είμαι χαρούμενος που ο Kevin θα παραμείνει μέλος της ομάδας. Είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός και ένας εξαιρετικός τύπος».

«Κοιτώντας μπροστά, γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους της Honda, έχοντας οδηγήσει μονοθέσια με κινητήρες τους από το 2003 έως το 2008. Τρέφω απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό για εκείνους και υπόσχομαι να δώσω το 100% ώστε η συνεργασία τους με τη McLaren να επιτύχει».

«Τέλος, ανυπομονώ να βρεθώ με έναν team-mate με την ταχύτητα και την εμπειρία του F. Alonso. Είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε πολύ καλά μαζί», δήλωσε ο J. Button ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα χαρακτήριζε «περίεργη» την καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης για το ποιος θα είναι εκείνος ο οδηγός που θα πλαισιώσει στην ομάδα της McLaren τον F. Alonso.

«O Fernando και ο Button έχουν συμμετάσχει σε 500 grand prix, κρίσιμη λεπτομέρεια, έχουν κερδίσει 47 από αυτά».

«Μπορώ να πω με σιγουριά πως αυτή τη στιγμή διαθέτουμε τον καλύτερο συνδυασμό οδηγών από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της F1».

«Θέλω να ευχαριστήσω και να τιμήσω τον Kevin, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική σεζόν και θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος αυτή της ομάδας».

«Θα έχει τον ρόλο του δοκιμαστή, του εφεδρικού-τρίτου οδηγού και παραμένει μια εξαιρετική προοπτική για το μέλλον», πρόσθεσε ο επικεφαλής της McLaren R. Dennis.

Στην επιμονή των ανθρώπων της McLaren στάθηκε με δηλώσεις του ο F. Alonso, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από την ομάδα της Ferrari.

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024