Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόβοι για νέο «κανόνι» στη Formula 1

Φόβοι για νέο «κανόνι» στη Formula 1

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν πως υπάρχει και τρίτη ομάδα –μετά τις Caterham και Marussia- που κινδυνεύει με πτώχευση.

Με μόλις 8 ομάδες και 16 μονοθέσια είναι πιθανόν να ξεκινήσει η επόμενη αγωνιστική σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, υπάρχει και τρίτη ομάδα –μετά τις Caterham και Marussia- που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος λειτουργίας των ομάδων, το οποίο μάλιστα εκτινάχθηκε εξαιτίας της αλλαγής των κανονισμών και του τύπου των κινητήριων συνόλων τη φετινή αγωνιστική σεζόν, θέτει υπό αμφισβήτηση την παρουσία των μικρότερων ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.

Το ζήτημα του περιορισμού του κόστους λειτουργίας των ομάδων τέθηκε και στο πρόσφατο συμβούλιο της FIA που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, με τον B. Eccleston να προτείνει την επιστροφή των ατμοσφαιρικών κινητήρων το 2016.

Σύμφωνα με τον Bob Ferley, αναπληρωτή διευθυντή της Force India, το ενδεχόμενο κατάρρευσης των μικρότερων και λιγότερο ισχυρών οικονομικά ομάδων της F1 ήταν ορατό εδώ και καιρό.

«Σήμερα μιλάμε για ομάδες με προϋπολογισμό 155 εκατομμυρίων δολαρίων που απασχολούν 350 υπάλληλους ή ακόμα περισσότερους».

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με την ίδια προειδοποίηση, αλλά κανένας δεν δείχνει να κατανοεί τι πραγματικά συμβαίνει και την κρισιμότητα των πραγμάτων. Δείχνουν σαν τους ναύτες του Τιτανικού που τακτοποιούσαν τα καθίσματα στα καταστρώματα τη στιγμή που το πλοίο βυθιζόταν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής διευθυντής της Force India.

Σε περίπτωση που τα σενάρια οικονομικής κατάρρευσης μιας νέας ομάδας της F1 επιβεβαιωθούν και με δεδομένο ότι πολύ δύσκολα οι Caterham και Marussia θα καταφέρουν να στήσουν τα μονοθέσιά τους στην αφετηρία της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, το ενδεχόμενο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 του 2015 να απαρτίζεται από μόλις 8 ομάδες είναι αρκετά πιθανό.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024