Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αποκάλυψη του μονοθεσίου των McLaren-Honda, ΜP4-30 στη «νέα» ιαπωνική εποχή των Βρετανών

Η αποκάλυψη του μονοθεσίου των McLaren-Honda, ΜP4-30 στη «νέα» ιαπωνική εποχή των Βρετανών

Με αναφορές στην «χρυσή εποχή των McLaren-Honda, έγινε η αποκάλυψη της νέας MP4-30, του νέου μονοθεσίου με το οποίο Βρετανοί και Ιάπωνες –και πάλι μαζί- ευελπιστούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της F1 του 2015.


Η McLaren αποκάλυψε το μονοθέσιό της για τη νέα σεζόν της F1, εγκαινιάζοντας την νέα εποχή της με ένα παλιό γνώριμο, καθώς η ΜP4-30 εξοπλίζεται με V6 κινητήρα, δια χειρός Honda.

Η ΜP4-30 όπως είναι η κωδική ονομασία του μονοθεσίου αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνιση της στην πίστα της Jerez την προσεχή Κυριακή.

«Όπως μπορείτε να δείτε με την νέα MP4-30, αφοσιωθήκαμε σε ένα σκοπό σαν μία ομάδα με την McLaren δημιουργώντας ένα νέο μονοθέσιο που δεν συμβιβάζεται σε τίποτε, ούτε σε αεροδυναμική ούτε σε ισχύ» δήλωσε ο Yasuhira Arai επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Honda η οποία επιστρέφει στις τάξεις της F1 μετά από εξαετή απουσία θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό αλλά και σε ό,τι αφορά την εκ νέου σχέση McLaren-Honda, είναι και οι πρώτες επίσημες συστάσεις για το νέο μονοθέσιο που η McLaren συνδέει με την θρυλική McLaren-Honda MP4/6 του 1991, αναφέροντάς την ως κύρια επιρροή του αγωνιστικού DNA της MP4-30.

«Πέρασαν 22 χρόνια από τότε που McLaren και Honda έτρεχαν μαζί, συνθέτοντας μια σχεδόν ανίκητη ομάδα που κυριάρχησε στη Formula 1 τις δεκαετίας του 1980 και του 1990. Το αγωνιστικό τοπίο μπορεί να άλλαξε πολύ από τις εποχές του Αlain Prost και του Ayrton Senna, αλλά υπάρχουν ξεκάθαροι και ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στους δύο κατασκευαστές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που συνοδεύει τις πρώτες εικόνες της MP4-30.

Στην σχεδιαστική-αεροδυναμική εξέλιξη του μονοθεσίου με το χαρακτηριστικά μακρύ, χαμηλό και στρογγυλεμένο ρύγχος σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο Peter Prodromou, ο επικεφαλής μηχανικός της ομάδας που μετακόμισε στην McLaren-Honda από την Red Bull τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ανεξαρτήτως των σχεδιαστικών ιδιαιτεροτήτων που επιβάλλει η αεροδυναμική και οι ανάγκες της τοποθέτησης της νέας μονάδας ισχύος της Honda με την κωδική ονομασία RA615H, άξια αναφοράς είναι και η σημειολογία των χρωματισμών καθώς, τελικά, η MP4-30 δεν αποχωρίστηκε ολοκληρωτικά το χαρακτηριστικό ασημί της το οποίο βάφει τα μονοθέσια της McLaren από το 1997, αν και πλέον καλύπτει λιγότερες επιφάνειες, υιοθετώντας μια πιο σκουρόχρωμη απόχρωση.

auto.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024