Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
F1: Πιθανή η αποχώρηση της Renault από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1

F1: Πιθανή η αποχώρηση της Renault από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1

Τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 πρόκειται να επανεξετάσει η Renault, δηλώνει ο αγωνιστικός διευθυντής της γαλλικής φίρμας, την ίδια στιγμή που ο C. Horner προειδοποιεί πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην έξοδο και την Red Bull.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί Renault και Red Bull, στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν τη χαμένη δυναμική τους και να διεκδικήσουν, εκ νέου, τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.

Μετά τις δηλώσεις του H. Marko, αγωνιστικού συμβούλου της Red Bull, σύμφωνα με τις οποίες η αυστριακή ομάδα πρόκειται να επανεξετάσει το προσεχές καλοκαίρι τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 και ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η γαλλική φίρμα να απεμπλακεί από την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εξετάζουμε μια σειρά επιλογών, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει και εκείνη της αποχώρησης από την F1».

«Ειλικρινά, αν η F1 κάνει τόσο μεγάλο κακό στη φήμη της Renault, αν δούμε ότι δεν τα καταφέρνουμε με τους συγκεκριμένους κανονισμούς, αν η F1 δεν προσφέρει όσα στοιχίζει στη Renault, δεδομένου ότι ως κατασκευαστής κινητήρων δεν έχεις κανένα οικονομικό κίνητρο ώστε να εξελίξεις ή να χρηματοδοτήσεις την εξέλιξη ενός κινητήρα, τότε αυτή την επιλογή θα πρέπει να εξετάσουμε».

«Ωστόσο η προτεραιότητά μας είναι να βελτιώσουμε τον κινητήρα. Είδαμε με τη Red Bull πως το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής σεζόν δεν ήταν αυτό που περιμέναμε».

«Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο του κινητήρα. Όταν το καταφέρουμε αυτό τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάσταση από την πλευρά του marketing, ώστε να δούμε αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε καλύτερα», δήλωσε ο C. Abiteboul, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Renault.

Με τη σειρά της, η Red Bull ξεκαθάρισε δια στόματος του C. Horner πως ενδεχόμενη αποχώρηση της Renault θα την οδηγήσει εκτός πρωταθλήματος, καθώς το ενδεχόμενο η αυστριακή ομάδα να αναζητήσει νέο προμηθευτεί κινητήρων ανάμεσα στις Honda, Mercedes και Ferrari δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.

auto.in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024