Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Μαλαισίας 2015: Νικητής στη μάχη της pole position ο L. Hamilton

GP Μαλαισίας 2015: Νικητής στη μάχη της pole position ο L. Hamilton

Καταιγιστικός ήταν ο L. Hamilton στη βρεγμένη πίστα του Sepang κατακτώντας για δεύτερο συνεχή αγώνα την pole position. Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο S. Vettel και από την τρίτη ο N. Rosberg.


Η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε στην πίστα του Sepang δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει τον καταιγιστικό ρυθμό του L. Hamilton.

Παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός κινδύνεψε να μείνει εκτός μάχης, σημειώνοντας μόλις τον όγδοο χρόνο στο δεύτερο σκέλος της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών του GP Μαλαισίας, στο Q3 σημείωσε στην πρώτη κιόλας προσπάθειά του τον χρόνο που λίγα λεπτά αργότερα του εξασφάλισε τη δεύτερη pole position της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών όλα κύλησαν ομαλά, με τους ισχυρότερους συνδυασμούς να αποσπούν μάλλον εύκολα το εισιτήριο για τη συνέχεια.

Ανάμεσα σε εκείνους που δεν τα κατάφεραν, βρέθηκαν τα μονοθέσια της McLaren με τους J. Button και F. Alonso να μένουν στην 17η και 18η θέση αντιστοίχως, αφήνοντας πίσω τους μόνο τους οδηγούς της Marussia.

Μια τροπική καταιγίδα που ξέσπασε στα πρώτα λεπτά του Q2 άλλαξε οριστικά τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν μόλις έναν γύρο πριν η πίστα του Sepang να… καλυφθεί με νερό, με τους πολλούς από αυτούς μάλιστα να καθυστερούν πίσω από πιο αργούς συνδυασμούς.

Θύμα της… κυκλοφοριακής συμφόρησης αλλά και των καιρικών συνθηκών έπεσε ο K. Raikkonen, μένοντας στην 11η θέση και χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο κατά τη διάρκεια του Q3.

Εκεί βρέθηκε ο ομόσταυλός του, o S. Vettel καταφέρνοντας μάλιστα να σπάσει το δίδυμο της Mercedes AMG Petronas, φέρνοντας μετά από καιρό το μονοθέσιο της Ferrari στη δεύτερη θέση ή αν προτιμάτε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Τρίτος, σε απόσταση σχεδόν μισού δευτερολέπτου από τους L. Hamilton και S. Vettel έμεινε ο N. Rosberg, ενώ από την τέταρτη και την πέμπτη θέση θα εκκινήσουν τα μονοθέσια της Red Bull με τους D. Ricciardo και D. Kvyat.

Έκπληξη αποτελεί και η έκτη θέση του Μ. Verstappen καθώς ο 17χρονος οδηγός της Toro Rosso κατάφερε να αφήσει πίσω του στην βρεγμένη πίστα του Sepang πιο έμπειρους πιλότους, όπως ο F. Massa.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Μαλαισίας και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024