Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Μαλαισίας 2015: Θρίαμβος Vettel-Ferrari, λάθη επί λαθών από τη Mercedes

GP Μαλαισίας 2015: Θρίαμβος Vettel-Ferrari, λάθη επί λαθών από τη Mercedes

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, η Ferrari επιστρέφει στην κορυφή, με τον S. Vettel να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη με τα χρώματα της Scuderia. Hamilton και Rosberg συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα του GP Μαλαισίας.


Σε θρίαμβο της Ferrari εξελίχθηκε το GP Μαλαισίας, με τον S. Vettel να κατακτά την πρώτη του νίκη με τα χρώματα της Scuderia.

Η ιταλική ομάδα είχε δείξει από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής πως θα μπορούσε να κινηθεί πολύ κοντά στον ρυθμό της Mercedes, ωστόσο, ακόμα και μετά το πλασάρισμα του S. Vettel στην πρώτη σειρά της εκκίνησης κατά τη διάρκεια των επεισοδιακών κατατακτήριων δοκιμών, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι η Ferrari μπορεί να κατακτήσει τη νίκη.

Η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας μερικούς γύρους μετά την εκκίνηση του μαλαισιανού Grand Prix και η απόφαση της Mercedes AMG Petronas να οδηγήσει τους Hamilton και Rosberg στα pit για αλλαγή ελαστικών αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες του Vettel να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη δεύτερη θέση στην οποία βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Σε στρατηγική δύο pit stop, ο Γερμανός έμεινε έως τον 17ο γύρο με το αρχικό σετ ελαστικών και όταν επέστρεψε σε αυτή, αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη «φρέσκια» γόμα, προσπερνώντας διαδοχικά τους Rosberg και Hamilton.

Ο Vettel διατηρήθηκε στην πρώτη θέση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, την στιγμή που η Mercedes πραγματοποιούσε το ένα λάθος στρατηγικής μετά το άλλο.

Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι μετά το τρίτο και τελευταίο pit stop του L. Hamilton, ο Βρετανός κλήθηκε να καλύψει μια διαφορά σχεδόν 15 δευτερολέπτων με τη σκληρή-αργή γόμα των ελαστικών της Pirelli, καθώς η γερμανική ομάδα δεν είχε στη διάθεσή της άλλο σετ αχρησιμοποίητων ελαστικών μέσης γόμας.

Έτσι, λοιπόν, ο S. Vettel έφτασε σε μια απρόσμενα εύκολη νίκη, την πρώτη της Ferrari σε διάστημα σχεδόν δύο ετών, με τους Hamilton και Rosberg να τερματίζουν στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως.

Από την τέταρτη θέση είδε τη καρό σημαία ο εξαιρετικός K. Raikkonen. Παρά το γεγονός ότι ο Φιλανδός εκκινούσε από την 11η θέση και στους πρώτους γύρους του GP Μαλαισίας πραγματοποίησε αναγκαστικό pit stop μετά από κλατάρισμα ελαστικού, κατάφερε να τερματίσει πίσω από τις δύο Mercedes AMG Petronas.

Στη μάχη της πέμπτης θέσης νικητής βγήκε ο V. Bottas, αφήνοντας έκτο τον F. Massa, τη στιγμή που οι «πρωτάρηδες» M. Verstappen και C. Sainz της Toro Rosso τερμάτιζαν μπροστά από τις Red Bull των D. Ricciardo και D. Kvyat.

Ανάμεσα στις εγκαταλείψεις ξεχωρίζουν εκείνες των μονοθεσίων της McLaren, με πρόβλημα στις μονάδες ισχύος της Honda.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP Μαλαισίας, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024