Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Κίνας 2015: Επέστρεψαν στην κορυφή Hamilton και Mercedes

GP Κίνας 2015: Επέστρεψαν στην κορυφή Hamilton και Mercedes

Στις επιτυχίες επέστρεψε η Mercedes AMG Petronas, βλέποντας τους Hamilton και Rosberg να τερματίζουν στις δύο πρώτες θέσεις του κινεζικού Grand Prix. Ακολούθησαν οι Ferrari των Vettel και Raikkonen.


Τα χαμόγελα επέστρεψαν στις τάξεις της Mercedes AMG Petronas, καθώς η γερμανική ομάδα είδε τους Hamilton και Rosberg να τερματίζουν στις δύο πρώτες θέσεις του κινεζικού Grand Prix, χωρίς μάλιστα να απειληθούν από τα μονοθέσια της Ferrari.

Η τελική κατάταξη του αγώνα διαμορφώθηκε πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, με τον Κ. Raikkonen να περνά μπροστά από τα μονοθέσια της Williams κερδίζοντας δύο θέσεις.

Αν και οι πιλότοι της Ferrari έδειξαν πως μπορούσαν να ακολουθήσουν με τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli τον ρυθμό των μονοθεσίων της Mercedes, δεν κατάφεραν να ασκήσουν ουσιαστική πίεση, επιτρέποντας πρωτίστως στον L. Hamilton και δευτερευόντως στον N. Rosberg να διαχειριστούν με σχετική ευκολία το μικρό αλλά καθοριστικό προβάδισμά που απέκτησαν από τους πρώτους κιόλας γύρους.

Τα πράγματα για τα ασημένια βέλη της Mercedes έγιναν ακόμα πιο εύκολα μετά και τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών και την τοποθέτηση της μέσης γόμας της Pirelli. O S. Vettel έχασε κάθε ελπίδα διεκδίκησης της δεύτερης θέσεις, την ίδια στιγμή που ο L. Hamilton ήλεγχε από την πρώτη θέση την απόσταση ασφαλείας που τον χώριζε από τον N. Rosberg.

Την ύστατη προσπάθεια ώστε να «πιάσει» στους τελευταίους γύρους τον S. Vettel πραγματοποίησε ο K. Raikkonen, ωστόσο, η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, μετά την ακινητοποίηση του μονοθεσίου της Toro Rosso στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Πίσω από τις δύο Ferrari είδαν την καρό σημαία του τερματισμού τα μονοθέσια της Williams, με τον F. Massa να κατακτά τους βαθμούς της πέμπτης θέσης και τον V. Bottas να τερματίζει έκτος.

Η έβδομη θέση του R. Grosjean χάρισε στην ομάδα της Lotus τους πρώτους βαθμούς στη φετινή σεζόν, η Sauber πανηγύρισε την είσοδο και τρν τερματισμό και των δύο πιλότων της εντός της δεκάδας, ενώ η Red Bull του D. Ricciardo ήταν το μοναδικό μονοθέσιο με κινητήρα Renault που κατάφερε να φύγει από την πίστα της Σαγκάης με βαθμούς.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP Κίνας, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024