Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
F. Briatore: Σωστή η απόφαση του F. Alonso να εγκαταλείψει τη Ferrari

F. Briatore: Σωστή η απόφαση του F. Alonso να εγκαταλείψει τη Ferrari

Την απόφαση του F. Alonso να μετακινηθεί από την ομάδα της Ferrari σε εκείνη της McLaren υπερασπίστηκε με δηλώσεις του ο F. Briatore.

Σωστή ήταν σύμφωνα με τον F. Briatore η απόφαση του F. Alonso να μεταπηδήσει από την ομάδα της Ferrari σε εκείνη της McLaren, παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναζητά μετά το έκτο Grand Prix της χρονιάς τους πρώτους βαθμούς του.

«Νομίζω πως από ένα σημείο και μετά η συνεργασία ανάμεσα στον Alonso και τη Ferrari είχε τελειώσει και για τις δύο πλευρές. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή αλλαγή. H ΜcLaren είναι μια σοβαρή ομάδα. Η Honda είναι μια εξαιρετική εταιρεία».

«Δεν πιστεύω πως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ricciardo είναι καλύτερη από εκείνη του Fernando. Στη F1 αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία ομάδα και αυτή είναι η Mercedes. Ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία βρίσκεσαι θα είσαι δεύτερος και ο δεύτερος είναι ο πρώτος ανάμεσα στους χαμένους», δήλωσε ο Ιταλός επισημαίνοντας ότι ο F. Alonso είναι χαρούμενος που βρίσκεται στη McLaren.

Μάλιστα ο F. Briatore δεν δίστασε να ασκήσει κριτική και στην τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, θεωρώντας παράλογο τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα χρήματα ανάμεσα στις ομάδες.

«Στην F1 χρειάζεσαι έναν μονομάχο, χρειάζεσαι μια μάχη, χρειάζεσαι ένα show, χρειάζεσαι έναν πραγματικό αγώνα. Δεν θα πρέπει να ανησυχείς αν έχεις αρκετά καύσιμα στο μονοθέσιο, δεν θα πρέπει να ανησυχείς αν τα ελαστικά σου θα αντέξουν».

«Επίσης, πιστεύω ότι η διανομή των χρημάτων δεν είναι σωστή, δίνεις χρήματα στις εύρωστες ομάδες και όχι στις φτωχές. Τα τελευταία 10 χρόνια τα κόστη είναι πολύ υψηλά για να έχεις έναν πραγματικό αγώνα. Για μένα η F1 πρέπει να επιστρέψει πίσω στους πραγματικούς αγώνες, αντί να συζητάμε όλη την ώρα για την κατανάλωση καυσίμου».

«Μιλώ για μάχες μεταξύ των οδηγών. Και όσο πιο κοντινές είναι οι προδιαγραφές των μονοθεσίων, τόσο καλύτεροι θα είναι οι αγώνες. Αυτό δεν αποτελεί μυστικό», πρόσθεσε ο F. Briatore, ο οποίος είχε δεχθεί ποινή αποκλεισμού από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 το 2008 εξαιτίας της χειραγώγησης αποτελέσματος του GP Σινγκαπούρης.

auto.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024