Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Αυστρίας 2015: Καθαρή νίκη για τον N. Rosberg

GP Αυστρίας 2015: Καθαρή νίκη για τον N. Rosberg

Την καλύτερη εμφάνιση της φετινής σεζόν πραγματοποίησε ο N. Rosberg στο αυστριακό Grand Prix, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση του L. Hamilton και διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος.


Μετά από μία απολύτως πειστική εμφάνιση, ο N. Rosberg έφτασε στην κατάκτηση της τρίτης φετινής νίκης του, μειώνοντας στους δέκα βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή του πρωταθλήματος και ειδικότερα από τον ομόσταυλό του στην ομάδα της Mercedes AMG Petronas, L. Hamilton.

O Γερμανός εκκινούσε από τη δεύτερη θέση, ωστόσο, εκμεταλλευόμενος το μέτριο ξεκίνημα του L. Hamilton κατάφερε να βρεθεί από την πρώτη κιόλας στροφή στη θέση του οδηγού.

Η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας μετά την εντυπωσιακή σύγκρουση των Raikkonen και Alonso δεν επηρέασε τον ρυθμό του Ν. Rosberg που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ταχύτερος από τον L. Hamilton.

O Βρετανός προσπάθησε να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από τον N. Rosberg χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Μάλιστα, η παράβαση στην οποία υπέπεσε κατά την έξοδό του από τα pit μετά την αλλαγή των ελαστικών του μονοθεσίου του και η ποινή των πέντε δευτερολέπτων που δέχθηκε γι’ αυτή, έβαλε οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες διεκδίκησης της νίκης.

Χαμένος από τη διαδικασία του pit stop βγήκε και ο S. Vettel. Ένα πρόβλημα στον πίσω αριστερό τροχό κόστισε στον Γερμανό οδηγό της Ferrari πολύτιμα δευτερόλεπτα και όπως αποδείχθηκε από τη συνέχεια του αγώνα την τρίτη θέση, την οποία κατέκτησε ο F. Massa.

O S. Vettel πίεσε στους τελευταίους γύρους χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ανακτήσει τη χαμένη θέση. Για τον F. Massa αυτή ήταν η καλύτερη φετινή του επίδοση και για την Williams ο δεύτερος συνεχής αγώνα στον οποίο βλέπει έναν οδηγό της να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Την εξαιρετική παρουσία της Williams στο αυστριακό Grand Prix συμπλήρωσε η πέμπτη θέση του V. Bottas, ενώ επιτυχία για τη Force-India θα πρέπει να θεωρηθεί και η κατάκτηση της έκτης θέσης από τον N. Hulkenberg.

Έστω και δύσκολα ο P. Maldonado κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του M. Verstappen και να δει την καρό σημαία από την έβδομη θέση. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Perez και Ricciardo σε έναν αγώνα από τον οποίο έλειψαν οι συγκινήσεις και οι ουσιαστικές μάχες για τις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP Αυστρίας, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024