Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Μ. Βρετανίας 2015: Poleman εντός έδρας ο L. Hamilton

GP Μ. Βρετανίας 2015: Poleman εντός έδρας ο L. Hamilton

Ο L. Hamilton θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο αυριανό Grand Prix που θα φιλοξενήσει η πίστα του Silverstone ανατρέποντας την εικόνα που είχε διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών.

Κόντρα στις προβλέψεις και τα προγνωστικά που μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής έδειχναν N. Rosberg, o Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014, L. Hamilton, κατάφερε να φτάσει σε μία ακόμα pole position τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Με τον N. Rosberg να κινείται ταχύτερα στα δύο πρώτα σκέλη των κατατακτήριων δοκιμών ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο L. Hamilton θα μπορούσε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο κατά τη διάρκεια του Q3 και να κλέψει μέσα από τα χέρια του Γερμανού την pole position του βρετανικού Grand Prix.

H μάχη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes AMG Petronas κρίθηκε στην πρώτη κιόλας προσπάθειά τους, με τον L. Hamilton να αποκτά ένα εύθραυστο προβάδισμα μόλις ενός δεκάτου του δευτερολέπτου.

Βέβαια η συνέχεια της διαδικασίας απέδειξε πως τα 113 χιλιοστά του δευτερολέπτου ήταν αρκετά ώστε ο L. Hamilton να πανηγυρίσει, για τρίτη φορά στην καριέρα του, μια pole position μπροστά στο δικό του κοινό, η οποία ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξη του αυριανού αγώνα.

Πίσω από τις δύο Mercedes θα εκκινήσουν τα μονοθέσια της Williams και ειδικότερα ο F. Massa με τον V. Bottas, ενώ στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι Ferrari των K. Raikkonen και S. Vettel.

Αυτή ήταν η μόλις η δεύτερη φορά στη φετινή αγωνιστική σεζόν που ο K. Raikkonen καταφέρνει να βρεθεί μπροστά από τον ομόσταυλό του στη σειρά της εκκίνησης, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις μετά από αρκετό καιρό.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατων κατατακτήριων δοκιμών του GP M. Bρετανίας και ό,τι άλλο αξίζε να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024