Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Bρετανίας 2015: Hamilton παντός καιρού!

GP Bρετανίας 2015: Hamilton παντός καιρού!

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα που τα είχε όλα, ο L. Hamilton κατέκτησε την 5η φετινή νίκη του, αυξάνοντας στους 17 βαθμούς που τον χωρίζει στο πρωτάθλημα των οδηγών από τον δεύτερο N. Rosberg.


Στον συναρπαστικότερο αγώνα της φετινής σεζόν εξελίχθηκε το GP Βρετανίας, αποζημιώνοντας τους 140.000 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες της ιστορικής πίστας του Silverstone.

Η εκπληκτική εκκίνηση του F. Massa έφερε το μονοθέσιο της Williams στην κορυφή, με τον L. Hamilton να ανακτά προσωρινά τη δεύτερη θέση αλλά να καταλήγει τρίτος πίσω από τον V. Bottas και μπροστά τον N. Rosberg.

Τα μονοθέσια της Williams έδειχναν ικανά για το καλύτερο, μέχρι τουλάχιστον να έρθει η στιγμή για την πρώτη αλλαγή τον ελαστικών.

Ο L. Hamilton ήταν ο πρώτος που τοποθέτησε στο μονοθέσιό του τη σκληρή γόμα των ελαστικών της Pirelli, μια κίνηση που ουσιαστικά του επέτρεψε να βρεθεί μπροστά και από τα δύο μονοθέσια της Williams μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Aντιθέτως, ο N. Rosberg δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι από την αλλαγή των ελαστικών, επιστρέφοντας στην τέταρτη θέση πίσω από τον V. Bottas.

Ο Hamilton αύξανε συνεχώς τη διαφορά του από τον δεύτερο Massa, την ίδια στιγμή που ο Rosberg πίεζε τον Bottas με σκοπό να εξασφαλίσει την είσοδό του στην πρώτη τριάδα.

Η εικόνα άλλαξε δραματικά όταν οι πρώτες σταγόνες βροχής ξεκίνησαν να πέφτουν στο Silverstone. Διατηρώντας τα slicks ελαστικά, Rosberg ήταν ο ταχύτερος πιλότος της πίστας, γεγονός που τον έφερε μπροστά από τους Bottas και Massa και σε απόσταση βολής από τον Hamilton.

Ήταν η στιγμή που ο Βρετανός αποφάσισε να τοποθετήσει στο μονοθέσιό του τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli, βάζοντας τέλος στις όποιες πιθανότητες διεκδίκησης της νίκης από τον N. Rosberg.

O Hamilton επέστρεψε στην πίστα έχοντας μια διαφορά εννέα δευτερολέπτων από τον Rosberg, την οποία και διατήρησε με σχετική άνεση μέχρι το τέλος του αγώνα.

Κερδισμένος από τις μεταπτώσεις του καιρού βγήκε και ο S. Vettel, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση αφήνοντας πίσω του όχι μόνο τον K. Raikkonen αλλά και τα μονοθέσια της Williams που έδειξαν να μην βρίσκουν ρυθμό στη βρεγμένη άσφαλτο του Silverstone, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη και την πέμπτη θέση.

Μετρώντας επτά εγκαταλείψεις έως το πέσιμο της καρό σημαίας, την πρώτη δεκάδα του GP Bρετανίας συμπλήρωσαν οι Kvyat (6η θέση), Hulkenberg (7η θέση), Raikkonen (8η θέση), Perez (9η θέση) και Alonsο (10η θέση), με τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κατακτά στη Μ. Βρετανία τον πρώτο του βαθμό στη φετινή σεζόν και μόλις τον δεύτερο για την ομάδα της McLaren.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP M. Βρετανίας, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024