Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
F1: Στην απαγόρευση των παραπλανητικών pit stop προχωρά η FIA

F1: Στην απαγόρευση των παραπλανητικών pit stop προχωρά η FIA

Ποινές θα επιβάλλει η FIA σε εκείνες τις ομάδες που θα πραγματοποιούν παραπλανητικών pit stop με σκοπό να ωθήσουν τους αντιπάλους τους σε κάποια βεβιασμένη κίνηση, απόφαση που έρχεται μετά το επεισοδιακό Grand Prix της M. Βρετανίας.

Προειδοποίηση για την επιβολή ποινών σε περίπτωση πραγματοποίησης ενός παραπλανητικού pit stop πρόκειται να εκδώσει η FIA με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στα garage της Mercedes AMG Petronas κατά τη διάρκεια του 13ου γύρου του βρετανικού Grand Prix.

Η γερμανική ομάδα, επιχειρώντας να παραπλανήσει την Williams και με αυτόν τον τρόπο να την ωθήσει σε μια λανθασμένη επιλογή, έθεσε τους μηχανικούς της σε ετοιμότητα, χωρίς παρόλα αυτά να καλέσει κάποιο από τα μονοθέσιά στο pit lane για αλλαγή ελαστικών και να ολοκληρώνει τη διαδικασία του pit stop.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα ο επικεφαλής της Mercedes AMG Petronas δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι η συγκεκριμένη κίνηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να παραπλανήσει την ομάδα της Williams, τα μονοθέσια της οποίας έφθειραν με ταχύτερο ρυθμό τα ελαστικά της Pirelli.

Αν και η παρουσία των μηχανικών μιας ομάδας στο pit lane επιτρέπεται μόνο για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών και για όσο αυτές διαρκούν, η δυσκολία εφαρμογής του συγκεκριμένου κανονισμού έγκειται στην απουσία απτών αποδείξεων ότι μια τέτοια κίνηση πραγματοποιείται εσκεμμένα ή όχι.

Παρόλα αυτά η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στο μέλλον την πραγματοποίηση παραπλανητικών pit stop.

Η FIA πρόκειται να ενημερώσει τις ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 για τις προθέσεις της στον αμέσως επόμενο αγώνα, περιγράφοντας και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται ώστε μια ομάδα να αποφύγει, σε ανάλογη περίπτωση, μια ενδεχόμενη ποινή.

auto.in.gr

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024