Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
GP Βελγίου 2015: Poleman για μία ακόμα φορά o L. Hamilton

GP Βελγίου 2015: Poleman για μία ακόμα φορά o L. Hamilton

Ανατρέποντας τα προγνωστικά της Παρασκευής που ήθελαν τον N. Rosberg φαβορί για την κατάκτηση της pole position,  ο L. Hamilton κατάφερε για μία ακόμα φορά να επικρατήσει του ομόσταυλού του και θα εκκινήσει το βελγικό grand prix από την πρώτη θέση.

Την έκτη συνεχή pole position της φετινής σεζόν κατέκτησε ο L. Hamilton επικρατώντας για μία ακόμα φορά του ομόσταυλού του και έτερου διεκδικητή του τίτλου, N. Rosberg.

O Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το πρωί του Σαββάτου, καθώς ήταν ταχύτερος όλων στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου.

Στη διαδικασία των κατατακτήριων, ο L. Hamilton δεν άφησε το περιθώριο στο N. Rosberg να πιστέψει ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει την πρώτη θέση, με την τελική κατάταξη και ειδικότερα την απόσταση των 458 χιλιοστών του δευτερολέπτου να αναδεικνύει τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes AMG Petronas.

Mε τον K. Raikkonen να έχει τεθεί εκτός μάχης εξαιτίας μηχανικής βλάβης και τον S. Vettel να σημειώνει μόλις τον ένατο καλύτερο χρόνο του Q3, ήταν η σειρά της Williams και συγκεκριμένα του V. Bottas να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις του grid.

O Φιλανδός σημείωσε την Τρίτη καλύτερη επίδοση και υπό κανονικές συνθήκες θα εκκινούσε δίπλα στον R. Grosjean, ωστόσο, ο Γάλλος οδηγός της Lotus θα βρεθεί στην ένατη θέση της εκκίνησης καθώς δέχθηκε ποινή πέντε θέσεων εξαιτίας της αντικατάστασης του κιβωτίου ταχυτήτων στο μονοθέσιό του.

Έτσι λοιπόν τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα συμπληρώσει ο S. Perez, ενώ στην πέμπτη και την έκτη θέση θα βρεθούν οι Ricciardo και Massa. Πέρα από τον άτυχο K. Raikkonen, εκτός δεκάδας βρέθηκε και ο D. Kvyat, παρά τη συνολικά καλή εικόνα της Red Bull στις ελεύθερες δοκιμές του GP Bελγίου.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατων κατατακτήριων δοκιμών του GP Βελγίου και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024