Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ της διατήρησης των ιστορικών Grand Prix στην F1 τάσσεται ο J. Steward

Υπέρ της διατήρησης των ιστορικών Grand Prix στην F1 τάσσεται ο J. Steward

Αντίθετος με το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Grand Prix της Monza από το αγωνιστικό καλεντάρι της F1 δηλώνει ο Sir Jackie Steward.

Έναν ακόμα ισχυρό σύμμαχο απέκτησε το Grand Prix της Monza, στην προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να διασφαλίσει τη θέση του στο αγωνιστικό καλεντάρι της F1 και τις επόμενες σεζόν.

Με δηλώσεις του, ο Sir Jackie Steward τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του GP της Monza στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, επισημαίνοντας τη σημασία που μπορεί να έχει για την κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού η γεμάτη ένδοξες στιγμές ιστορία του.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί η ιστορία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μαθαίνεις πολλά από την ιστορία. Αποτελεί την παράδοση που χρειαζόμαστε».

«Θα στεναχωριόμουν πάρα πολύ αν η Monza έμενε εκτός. Θα αποτελούσε μια αρνητική εξέλιξη για την F1 και συνολικότερα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό συνολικότερα αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Monza».

«Σε όποιο σημείου του πλανήτη και αν βρεθείς, αν πεις τη λέξη Monza, το μυαλό όλων πηγαίνει στην έδρα του ιταλικού Grand Prix».

«Το χάρισμα της Monza και το πάθος των θεατών ξεπερνά κάθε άλλο Grand Prix σε αυτόν τον πλανήτη».

«Ακόμα και στη δική μου εποχή προκαλούσε ιδιαίτερο ενθουσιασμό το πλήθος που έτρεχε στην πίστα. Αυτό δεν έχει αλλάξει, ακόμα και σήμερα».

«Η Μonza αποτελούσε τότε ένα από σπουδαιότερα circuit – ήταν το ταχύτερο όλων για πολύ καιρό».

«Με την φημισμένη Curve Grande, την Parabolica, την Ascari, όλες αυτές οι στροφές αποτελούν μέρος της ιστορίας του σπορ».

«Είναι ζωτικής σημασίας οι Ιταλοί, η δημοτική αρχή και ο Bernie να το αντιληφθούν αυτό. Ο Bernie το γνωρίζει πολύ καλά. Ελπίζω και εύχομαι ώστε να βρεθεί μια λύση», δήλωσε ένας από τους ζωντανούς θρύλους της F1, o οποίος φέτος θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη του νίκη στη Monza, επιστρέφοντας, λίγο πριν τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου, πίσω από το τιμόνι μιας BRM.

auto.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024