Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
F1: Απίθανη η επίτευξη συμφωνίας με τη Monza σύμφωνα με τον B. Ecclestone

F1: Απίθανη η επίτευξη συμφωνίας με τη Monza σύμφωνα με τον B. Ecclestone

Την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με την πίστα της Monza που θα επιτρέψει στην ιστορική πίστα να διατηρηθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 προδικάζει με δηλώσεις του ο B. Ecclestone.

Δυσοίωνα, για το μέλλον της Monza, είναι τα μηνύματα που έρχονται από το «ναό της ταχύτητας», o οποίος σε λίγες ημέρες πρόκειται να φιλοξενήσει τον δωδέκατο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

Το συμβόλαιο της πίστας με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της F1 λήγει στο τέλος του 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, κάτι που είναι πιθανό να οδηγήσει στην έξοδο της Monza από το αγωνιστικό καλεντάρι του θεσμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον B. Ecclestone η επέκταση του συμβολαίου της Monza μοιάζει αυτή τη στιγμή απίθανη, καθώς η διοργανώτρια αρχή του ιταλικού GP δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει το κόστος συμμετοχής του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, το οποίο αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό συμβαίνει τα τελευταία 2 ½ χρόνια, εξαρτάται από εκείνους για το τι θα αποφασίσουν. Στο τέλος της ημέρας, εμείς πουλάμε κάτι και εκείνοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να το αγοράσουν ή όχι».

«Τα χρήματα που ζητάμε από εκείνους είναι τα ίδια με αυτά πληρώνουν και οι υπόλοιπες πίστες στην Ευρώπη. Δεν θα έπρεπε να έχει εξελιχθεί σε δράμα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύση, για πολλούς λόγους πιθανότατα».

«Αυτή τη στιγμή θεωρώ απίθανη την επίτευξη μιας συμφωνίας, στηριζόμενος στο γεγονός ότι δεν έχουν την πρόθεση να πληρώσουν».

«Είχαν μια πολύ καλή συμφωνία τα προηγούμενα χρόνια και θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτή, ωστόσο, κάτι που απολάμβαναν στο παρελθόν ίσως να μην μπορούν να το απολαύσουν και στο μέλλον», δήλωσε ο Βρετανός ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις με σκοπό να διατηρήσει μια από τις πλέον ιστορικές πίστες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, με δηλώσεις του ο Ιταλός Πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του για το θέμα που έχει προκύψει με την παραμονή της Monza στη F1.

«Άφησε τη Monza στην ησυχία της. Αυτό πρόκειται να πούμε στον Ecclestone. H F1 δεν βασίζεται αποκλειστικά στα χρήματα. Έχει να κάνει και με την ιστορία», δήλωσε ο M. Renzi σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Υπέρ της παραμονής της Monza στο αγωνιστικό καλεντάρι της F1 τάχθηκε και ο Sir J. Steward, οποίος φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την πρώτη νίκη του στη συγκεκριμένη πίστα.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024