Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Ιταλίας 2015: Ο Hamilton στην pole, ταχύτατες οι Ferrari

GP Ιταλίας 2015: Ο Hamilton στην pole, ταχύτατες οι Ferrari

Ο Hamilton κατέκτησε την pole position του ιταλικού grand prix, αφήνοντας στη δεύτερη και την τρίτη θέση τις ταχύτατες Ferrari.  Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο έτερος διεκδικητής του τίτλου N. Rosberg.

O K. Raikkonen που θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα από τη δεύτερη θέση θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη απειλή για τον L. Hamilton ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Iταλίας να προσθέσει μια ακόμα pole position στο ενεργητικό του.

Αν και ο Βρετανός δεν κατάφερε στη δεύτερη προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του Q3 να βελτιώσει την επίδοσή του, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης, αφήνοντας πίσω του τις δύο ταχύτητες Ferrari του K. Raikkonen και S. Vettel.

Η Scuderia, όπως άλλωστε και η Mercedes AMG Petronas, κατέβασε στη Monza μια αναβαθμισμένη εκδοχή του υβριδικού συνόλου με το οποίο εξοπλίζει τα μονοθέσιά της, γεγονός που επέτρεψε στους πιλότους να βρεθούν τόσο κοντά στην κορυφή.

Η αναβάθμιση των κινητήρων, ωστόσο, δεν λειτούργησε θετικά για όλους, καθώς ένας ασυνήθιστος κραδασμός από τη μονάδα ισχύος του μονοθεσίου του N. Rosberg ανάγκασε τους μηχανικούς της Mercedes να περιορίσουν την ισχύ του κινητήριου συνόλου του Γερμανού.

Κάπως έτσι, ο N. Rosberg βρέθηκε στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης και ειδικότερα στην τέταρτη θέση, πίσω από τα μονοθέσια της Ferrari και μπροστά από εκείνα της Williams.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν oι Perez, Grosjean, Hulkenberg και Ericsson, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κανένα από τα μονοθέσια που εφοδιάζονται με κινητήρες της Renault δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q3.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατων κατατακτήριων δοκιμών του GP Ιταλίας και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024