Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Ιάπωνίας 2015: O Rosberg έπιασε κορυφή!

GP Ιάπωνίας 2015: O Rosberg έπιασε κορυφή!

Τη δεύτερη pole position στη φετινή σεζόν κατέκτησε ο N. Rosberg στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές του GP Iαπωνίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον L. Hamilton.

Με τη βοήθεια και της τύχης ο N. Rosberg κατάφερε να κατακτήσει την pole position του GP Ιαπωνίας, επικρατώντας με διαφορά μόλις 76 χιλιοστών του δευτερολέπτου του ομόσταυλού του στην ομάδα της Mercedes-AMG Petronas, L. Hamilton.

Ο Γερμανός ήταν ταχύτερος στην πρώτη προσπάθεια που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του τρίτου και τελευταίου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών, κάτι που αποδείχθηκε αρκετό ώστε να του εξασφαλίσει μόλις τη δεύτερη pole position της φετινής σεζόν.

Και αυτό γιατί η έξοδος του D. Kvyat από την πίστα δεν επέτρεψε τόσο στον N. Rosberg όσο και στον L. Hamilton να πραγματοποιήσουν τη δεύτερη και τελευταία προσπάθειά τους στο Q3.

Παρά τη σφοδρή του μονοθεσίου της Red Bull και την ανατροπή του, ο D. Kvyat δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό και θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 10η θέση.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, πίσω από τα δύο μονοθέσια της Mercedes-AMG Petronas, θα βρεθούν οι V. Bottas και S. Vettel, με τον Γερμανό πιλότο της Ferrari να μπαίνει σφήνα ανάμεσα στα δύο μονοθέσια της Williams εκμεταλλευόμενος τα λάθη που έκανε ο F. Massa.

Μάλιστα, ο Bραζιλιάνος διατήρησε οριακά την πέμπτη θέση των κατατακτήριων δοκιμών μιας και o χρόνος K. Raikkonen βρέθηκε έκτος και σε απόσταση μόλις 10 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τη Williams του F. Massa.

Την πρώτη δεκάδα του grid συμπληρώνουν οι Ricciardo, Grosjean, Perez και Κvyat, με τους δύο τελευταίους να μην καταφέρνουν –για διαφορετικούς- λόγους να ολοκληρώσουν έναν χρονομετρημένο γύρο κατά τη διάρκεια του Q3.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατων κατατακτήριων δοκιμών του GP Iαπωνίας και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024