Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Ρωσίας 2015: Poleman o Ν. Rosberg στη σκιά του ατυχήματος του C. Sainz Jr

GP Ρωσίας 2015: Poleman o Ν. Rosberg στη σκιά του ατυχήματος του C. Sainz Jr

Το τρομακτικό ατύχημα του C. Sainz Jr κατά τη διάρκεια του τρίτου σκέλους των ελεύθερων δοκιμών του ρωσικού grand prix επισκίασε την τρίτη pole position του N. Rosberg στη φετινή σεζόν.


Mε την εικόνα του C. Sainz Jr να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίο του λίγο πριν τη στροφή Νο13 και να συγκρούεται με μεγάλη ταχύτητα αρχικά στο τσιμεντένιο τοίχο και στη συνέχεια στα προστατευτικά πλαστικά της πίστας του Sochi, οι 19 πιλότοι της Formula 1 κλήθηκαν να διεκδικήσουν την pole position του ρωσικού grand prix.

Ως συνήθως, η μάχη για την πρώτη θέση της εκκίνησης του αυριανού αγώνα δόθηκε ανάμεσα στα μονοθέσια της Mercedes AMG Petronas, με τον N. Rosberg να ξεκινά με το δεξί βάζοντας το όνομά του στην κορυφή της κατάταξης με την πρώτη κιόλας προσπάθειά του στο Q1.

Η εικόνα δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια του Q2. Ναι μεν ο L. Hamilton κατάφερε να ανέβει, έστω και προσωρινά στην κορυφή, ωστόσο ο N. Rosberg ήταν αυτός που βρέθηκε λίγα λεπτά αργότερα στην κορυφή.

Oι Kvyat και Massa ήταν οι μεγάλοι χαμένοι του Q2 καθώς δεν πήραν το εισιτήριο για το τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων του ρωσικού grand prix.

Με τη μάχη ανάμεσα στους Rosberg και Hamilton να μεταφέρεται πλέον στο Q3, o Γερμανός πιλότος της Mercedes AMG Petronas δεν άφησε το περιθώριο στον Βρετανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη δεύτερη θέση όντας στην πρώτη προσπάθειά του 320 του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον teammate του.

Οι οδηγοί της Mercedes επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έναν ακόμα γρήγορο γύρο, ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν βελτίωσε την επίδοσή του.

Έτσι λοιπόν πολύ γρήγορα τα βλέμματα στράφηκαν στις προσπάθειες των V. Bottas και S. Vettel. Ο Φινλανδός οδηγός της Williams αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ταχύτητα του μονοθεσίου του, κρατώντας έστω και οριακά πίσω του τον S. Vettel.

Την πέμπτη καλύτερη επίδοση του Q3 σημείωσε ο K. Raikkonen, ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη στην προσπάθειά του να βρεθεί ψηλότερα, ενώ έκπληξη μπορεί να θεωρήσει κανείς την παρουσία των δύο Force India στην έκτη (N. Hulkenberg) και την έβδομη θέση (S. Perez).

O R. Grosjean θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 8η θέση μπροστά από τους Verstappen και Ricciardo που θα βρεθούν στη 5η σειρά του grid.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατων κατατακτήριων δοκιμών του GP Ρωσίας και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτό στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Λεβερκούζεν: Μόλις η τρίτη ομάδα στο top-5 που κατακτά τον τίτλο αήττητη (pis+vids)

Η Λεβερκούζεν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Άρσεναλ (2003-2004) και Γιουβέντους (2011-2012).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024