Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Ρωσίας 2015: Νίκη Hamilton, Vettel και Perez στο βάθρο

GP Ρωσίας 2015: Νίκη Hamilton, Vettel και Perez στο βάθρο

Την 42η νίκη της καριέρας του πανηγύρισε στην πίστα του Sochi ο L. Hamilton αγκαλιάζοντας τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο. Βάθρο για τους Vettel και Perez, δραματικό τέλος για τους Bottas και Raikkonen.

Ιδιαίτερες συγκινήσεις έκρυβε το φετινό GP Ρωσίας, στο οποίο ο L. Hamilton επικράτησε φτάνοντας μια ανάσα από την κατάκτηση του τρίτου Παγκόσμιου Τίτλου της καριέρας του.

Aν και ο poleman Ν. Rosberg κατάφερε να διατηρήσει έστω και δύσκολα την πρώτη θέση μετά την εκκίνηση του ρωσικού GP, αναγκάστηκε στη συνέχεια να εγκαταλείψει με πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού.

Νωρίτερα, η σύγκρουση ανάμεσα στους Hulkenberg και Εricsson είχε προκαλέσει την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, ανοίγοντας παράλληλα και τον χορό των εγκαταλείψεων.

Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα αποδείχθηκε και η έξοδος του R. Grosjean, η οποία έφερε για δεύτερη φορά στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας, δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς οδηγούς να πραγματοποιήσουν ένα «ανέξοδο» pit stop.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο S. Perez, o οποίος βρέθηκε να διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Με τη μάχη για την πρώτη θέση να έχει κριθεί μιας και ο L. Hamilton δεν δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τον S. Vettel, που μετά την ολοκλήρωση της πρώτης και τελευταίας αλλαγής ελαστικών είχε βρεθεί δεύτερος, το ενδιαφέρον στράφηκε στις πιο πίσω θέσεις.

Την εγκατάλειψη του R. Grosjean ακολούθησαν εκείνες των C. Sainz Jr και του D. Ricciardo, ήταν η σειρά των Bottas και Raikkonen να πιέσουν τον S. Perez.

Mε πιο φρέσκα ελαστικά οι Φινλανδοί κατάφεραν να ξεπεράσουν με σχετική ευκολία το εμπόδιο του Mεξικανού πιλοτου της Force India και να βρεθούν δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας να μάχονται για την τρίτη θέση.

Μια μάχη που έληξε άδοξα, καθώς στην προσπάθεια του K. Raikkonen να περάσει μπροστά από τον V. Bottas, τα μονοθέσια των δύο συγκρούστηκαν.

O S. Perez ανέκτησε την τρίτη θέση, ο K. Raikkonen με το τραυματισμένο μονοθέσιο της Ferrari κατάφερε να τερματίσει πίσω από τον F. Massa στην πέμπτη θέση, την ίδια στιγμή που ο V. Bottas εγκατέλειπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο McLaren βρέθηκαν εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, την οποία συμπληρώνουν οι Κvyat, Nasr και Maldonado.

17.30 – Ποινή σε Raikkonen το πρωτάθλημα στη Mercedes

Oι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή 30 δευτερολέπτων στον K. Raikkonen για τη σύγκρουση που προκάλεσε στον τελευταίο γύρο του GP Ρωσίας στην εγκατάλειψη του V. Bottas.

O Φινλανδός οδηγός της Ferrari έπεσε από την πέμπτη θέση στην όγδοη, γεγονός που εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο των κατασκευαστών στην ομάδα της Mercedes AMG Petronas.

Ποινή πέντε δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα δέχθηκε και ο F. Alonso. O Ισπανός οδηγός της McLaren τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες καθώς παρά τις προειδοποιήσεις συνέχισε να υπερβαίνει τα όρια της πίστας.

Η ποινή του Alonso κοστίζει στον ίδιο αλλά και στη βρετανική ομάδα τον έναν βαθμό της δέκατης θέσης.

Η τελική κατάταξη του GP Ρωσίας 2015, όπως διαμορφώθηκε μετά την επιβολή των ποινών στον K. Raikkonen και τον F. Alonso.

1

Lewis Hamilton

Mercedes

1h37m11.024s

2

Sebastian Vettel

Ferrari

5.953s

3

Sergio Perez

Force India/Mercedes

28.918s

4

Felipe Massa

Williams/Mercedes

38.831s

5

Daniil Kvyat

Red Bull/Renault

47.566s

6

Felipe Nasr

Sauber/Ferrari

56.508s

7

Pastor Maldonado

Lotus/Mercedes

1m01.088s

8

Kimi Raikkonen

Ferrari

1m12.358s

9

Jenson Button

McLaren/Honda

1m19.467s

10

Max Verstappen

Toro Rosso/Renault

1m28.424s

11

Fernando Alonso

McLaren/Honda

1m31.210s

12

Valtteri Bottas

Williams/Mercedes

Collision

13

Roberto Merhi

Marussia/Ferrari

1 Lap

14

Will Stevens

Marussia/Ferrari

2 Laps

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP Ρωσίας, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024