Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Μεξικού 2015: Νίκη για τον αλάνθαστο N. Rosberg

GP Μεξικού 2015: Νίκη για τον αλάνθαστο N. Rosberg

Ο N. Rosberg αναδείχθηκε νικητής του GP Mεξικού που επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 23 χρόνια μετά κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το ενθουσιώδες κοινό του.

Στην τέταρτη φετινή νίκη και τη 12η της καριέρας του μετέτρεψε ο N. Rosberg την pole position του GP Μεξικού, κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον ομόσταυλό του και παγκόσμιο πρωταθλητή του 2015, L. Hamilton.

Αυτή τη φορά ο Ν. Rosberg άντεξε την πίεση, τόσο στο ξεκίνημα του μεξικανικού GP όσο και τη στιγμή που το αυτοκίνητο ασφαλείας εγκατέλειπε την πίστα σχεδόν 15 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Αποφεύγοντας τα λάθη, ο Γερμανός δεν έδωσε το δικαίωμα στον L. Hamilton να πιστέψει ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τη δεύτερη θέση, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο V. Bottas, εκμεταλλευόμενος την παρουσία του safety car στο τέλος του αγώνα. Έχοντας σταθεί τυχερός σε μια σύγκρουση με τον K. Raikkonen, η οποία μάλιστα οδήγησε στην εγκατάλειψη του τελευταίου, ο Φινλανδός οδηγός της Williams κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον D. Kvyat λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Οι Kvyat και Ricciardo αρκέστηκαν στην τέταρτη και την πέμπτη θέση αντιστοίχως, σε ένα grand prix που έδειξε να ταιριάζει αρκετά στα μονοθέσια της Red Bull.

Κάνοντας έναν αθόρυβο αγώνα, ο F. Massa είδε από την έκτη θέση την καρό σημαία του τερματισμού, αφήνοντας πίσω του τα μονοθέσια της Force India.

Στην ενδοοικογενειακή μάχη, ο N. Hulkenberg κατάφερε να κερδίσει μια θέση σε σχέση με τη σειρά εκκίνησης και να τερματίσει έβδομος μπροστά από τον Mεξικανό S. Perez.

Oι Verstappen και Grosjean συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα ενός grand prix που χαρακτηρίστηκε από το ένθερμο κοινό το οποίο βρέθηκε στις κερκίδες της νεότευκτης πίστας της πόλης του Μεξικού.

Καταστροφικός αποδείχθηκε ο αγώνας για την Ferrari, με τον S. Vettel να πραγματοποιεί μόλις στον δεύτερο γύρο του αγώνα ένα απρογραμμάτιστο pistop εξαιτίας ενός κλαταρισμένου ελαστικού, τον K. Raikkonen να συγκρούεται με τον V. Bottas και να εγκαταλείπει και τον S. Vettel να χάνει στη συνέχεια τον έλεγχο του μονοθέσιου ολοκληρώνοντας άδοξα τις προσπάθειές του.

Οι Alonso και Nasr συμπλήρωσαν τη λίστα με τις εγκαταλείψεις του GP Μεξικού 2015.

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024