Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Βραζιλίας 2015: Ο Rosberg τη νίκη και τις εντυπώσεις

GP Βραζιλίας 2015: Ο Rosberg τη νίκη και τις εντυπώσεις

Mία ακόμα νίκη στη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο N. Rosberg στην πίστα του Interlagos, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα εμφάνιση. Χωρίς νίκη μετά από εννέα επισκέψεις στη Βραζιλία παραμένει ο L. Hamilton.

Σε νίκη, τη δεύτερη στη σειρά, μετέτρεψε ο N. Rosberg την pole position που κατέκτησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πίστα του Interlagos.

Πραγματοποιώντας έναν αλάνθαστο αγώνα, ο Γερμανός οδήγησε από τον πρώτο ως τον τελευταίο γύρο το GP Βραζιλίας, κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη.

Στη δεύτερη θέση παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο L. Hamilton, παρά το γεγονός ότι μέχρι την πραγματοποίηση του πρώτου pitstop ο Bρετανός βρέθηκε για αρκετούς γύρους σε απόσταση βολής από τον oμόσταυλό του, δείχνοντας μάλιστα ότι μπορεί να κινηθεί ταχύτερα.

Ωστόσο, η Mercedes δεν θέλησε να ρισκάρει επιλέγοντας μια διαφορετική στρατηγική για τον δεύτερο Hamilton και να θέσει σε κίνδυνο το 11ο «ένα-δύο» της φετινής σεζόν.

Τα pitstop του Bρετανού ήρθαν μόλις έναν γύρο μετά από εκείνα του N. Rosberg, με αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια της Mercedes να τερματίσουν με τη σειρά με την οποία εκκίνησαν.

Τις θέσεις τους διατήρησαν και οι Vettel-Raikkonen, με τον Γερμανό να ανεβαίνει για μια ακόμα φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρου και τον Φινλανδό να κατακτά τους βαθμούς της τέταρτης θέσης.

Από την πέμπτη θέση είδε την καρό σημαία ο V. Bottas, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την 8η θέση του F. Massa εξασφάλισε στη Williams την 3η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Τερματίζοντας έκτος, ο N. Hulkenberg ισοφάρισε την καλύτερη φετινή του επίδοση, τη στιγμή που οι D. Kvyat, R. Grosjean και M. Verstappen συμπλήρωναν την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP Bραζιλίας, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague (pic)

Δείτε πως διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία της Superleague μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024