Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Αυστραλίας 2016: Nίκη με ανατροπή για τον N. Rosberg

GP Αυστραλίας 2016: Nίκη με ανατροπή για τον N. Rosberg

Στην 15η νίκη της καριέρας του έφτασε ο N. Rosberg, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ανατρεπτικού αυστραλιανού grand prix. Στη δεύτερη θέση ο L. Hamilton και στην τρίτη o απειλητικός S. Vettel.


Οι συνεχείς ανατροπές χαρακτήρισαν τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι και τον τελευταίο γύρο.

Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν αμέσως μετά την εκκίνηση του αυστραλιανού GP, καθώς οι Hamilton και Rosberg δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους.

Κερδισμένος από την εκκίνηση του αγώνα βγήκε ο S. Vettel ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη θέση αλλά και ο K. Raikkonen, ο οποίος πλασαρίστηκε δεύτερος.

Οι δύο Ferrari έδωσαν τον ρυθμό του αγώνα μέχρι και την πραγματοποίηση του πρώτου pitstop, ωστόσο, το τρομακτικό ατύχημα του F. Alonso και η προσωρινή διακοπή του αγώνα έμελλε να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες.

Στην προσπάθειά του να βρεθεί μπροστά από τον E. Gutierrez, o Ισπανός πιλότος της McLaren συγκρούστηκε στο πίσω τμήμα του μονοθεσίου της Haas με αποτέλεσμα το δικό του μονοθέσιο να προσκρούσει με μεγάλη ταχύτητα αρχικά στον τοίχο και στη συνέχεια να ανατραπεί πριν σταματήσει, ολοκληρωτικά κατεστραμμένο, την πορεία του στην αμμοπαγίδα.

Η κόκκινη σημαία έφερε τους οδηγούς στα pit, με τον S. Vettel να διατηρεί την πρώτη θέση, έχοντας παρόλα αυτά απολέσει το προβάδισμα που είχε χτίσει ως εκείνη τη στιγμή με την πολύ μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli.

Στη δεύτερη θέση είχε βρεθεί ο Ν. Rosberg, ενώ ο L. Hamilton ακολουθώντας μια τελείως διαφορετική στρατηγική θα επιχειρούσε να φτάσει μέχρι το τέλος του αγώνα με τη μέση γόμα των ελαστικών που είχε τοποθετήσει στο μονοθέσιό του μερικούς γύρους νωρίτερα.

Η επανέναρξη του αγώνα βρήκε τον S. Vettel να προσπαθεί να δημιουργήσει εκ νέου μια διαφορά ασφαλείας ανάμεσα σε εκείνον και τον N. Rosberg χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ο K. Raikkonen στάθηκε για μια ακόμα φορά άτυχος, εγκαταλείποντας με σπασμένο κινητήρα, ενώ ο L. Hamilton μόλις βρήκε καθαρό δρόμο μπροστά του δεν άργησε να κλείσει την απόσταση που τον χώριζε από την κορυφή.

Μετά τα τελευταία pit stop των Ricciardo και Vettel οι δύο Mercedes οδηγούσαν τον αγώνα, με τον N. Rosberg να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τον L. Hamilton στη δεύτερη.

Η ταχύτητα των super soft ελαστικών της Pirelli και το λάθος του L. Hamiltοn δεν αποδείχθηκαν αρκετά για τον S. Vettel, ο οποίος και έμεινε στην τρίτη θέση του πρώτου αγώνα της σεζόν.

Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία του τερματισμού ο D. Ricciardo, αφήνοντας πέμπτο τον F. Massa και έκτο τον R. Grosjean με την πρωτοεμφανιζόμενη Haas.

Oι Ηulkenberg, Bottas, Sainz και Verstappen συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα με τους «μικρούς» της Toro Rosso να δίνουν τη δική τους μάχη στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

1Nico RosbergMercedes1h48m15.565s
2Lewis HamiltonMercedes8.606s
3Sebastian VettelFerrari9.643s
4Daniel RicciardoRed Bull/TAG Heuer34.330s
5Felipe MassaWilliams/Mercedes58.979s
6Romain GrosjeanHaas/Ferrari1m12.081s
7Nico HulkenbergForce India/Mercedes1m14.199s
8Valtteri BottasWilliams/Mercedes1m15.153s
9Carlos SainzToro Rosso/Ferrari1m15.680s
10Max VerstappenToro Rosso/Ferrari1m16.833s
11Jolyon PalmerRenault1m23.399s
12Kevin MagnussenRenault1m25.606s
13Sergio PerezForce India/Mercedes1m31.699s
14Jenson ButtonMcLaren/Honda1 Lap
15Felipe NasrSauber/Ferrari1 Lap
16Pascal WehrleinManor/Mercedes1 Lap
Marcus EricssonSauber/FerrariRetirement
Kimi RaikkonenFerrariRetirement
Rio HaryantoManor/MercedesRetirement
Fernando AlonsoMcLaren/HondaCollision
Esteban GutierrezHaas/FerrariCollision
Daniil KvyatRed Bull/TAG HeuerNot started

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024