Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Ρωσίας 2016: Τέταρτη συνεχή νίκη για τον ασταμάτητο N. Rosberg

GP Ρωσίας 2016: Τέταρτη συνεχή νίκη για τον ασταμάτητο N. Rosberg

Για τέταρτο συνεχή αγώνα στη φετινή σεζόν ο N. Rosberg δεν είχε αντίπαλο κατακτώντας μια εύκολη νίκη. Εντυπωσιακό το come back του L. Hamilton που είδε τον κινητήρα του μονοθεσίου του να τον προδίδει και πάλι, στερώντας του τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Μια ακόμα απόδειξη της απόλυτης κυριαρχίας του N. Rosberg αλλά και της Mercedes AMG Petronas αποτέλεσε το ρωσικό grand prix, το τέταρτο της φετινής σεζόν που βρίσκει νικητή τον Γερμανό.

O Ν. Rosberg δεν δυσκολεύθηκε να μετατρέψει την pole position που κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το μεσημέρι του Σαββάτου σε μια εξίσου εύκολη νίκη.

Εκκίνησε και τερμάτισε πρώτος, διατηρώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μια απόσταση ασφαλείας τόσο από τον V. Bottas όσο και από τον L. Hamilton.

To ρωσικό grand prix ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο D. Kvyat εμβόλισε όχι μία αλλά δύο φορές το μονοθέσιο του S. Vettel πριν ο Γερμανός χάσει τον έλεγχο της Ferrari και καταλήξει εκτός πίστας και μάχης πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρο.

Ανάλογη τύχη είχαν και οι Hulkenberg και Haryanto με θήτη αυτή τη φορά τον E. Gutierrez. Κερδισμένος από την εγκατάλειψη του S. Vettel αλλά και την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας βγήκε ο L. Hamilton, o οποίος βρέθηκε από τη δέκατη θέση στην πέμπτη.

Σύντομα ο Βρετανός κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του K. Raikkonen, κάτι το οποίο δεν συνέβη με την ίδια ευκολία με τον V. Bottas.

Xρειάστηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πρώτου pitstop ώστε ο L. Hamilton να δοκιμάσει την τύχη του απέναντι στον Φινλανδό πιλότο της Williams και να αναρριχηθεί ως τη δεύτερη θέση.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε πως είχε τον ρυθμό ώστε να απειλήσει τον N. Rosberg, ωστόσο, τη στιγμή που διαφορά του από την κορυφή έπεφτε στα 7 δευτερόλεπτα, ένα μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να κινηθεί πιο συντηρητικά και να συμβιβαστεί με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης.

Την ίδια στιγμή, ο K. Raikkonen ολοκλήρωνε χωρίς απρόοπτα την αποστολή του, φέρνοντας το μονοθέσιο της Ferrari στην τρίτη θέση και ανεβάζοντας την ιταλική ομάδα για επτακοσιοστή φορά στο βάθρο των νικητών.

Η παρουσία των Bottas και Massa στην τέταρτη και την πέμπτη θέση αντιστοίχως επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Williams στο Sochi.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα της McLaren, βλέποντας τον F. Alonso να τερματίζει στην έκτη θέση και τον J. Button στην δέκατη.

Ανάμεσα στις δύο McLaren βρέθηκαν, οι Magnussen (Renault), Grosjean (Ηaas) και Perez (Force India), ενώ λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα, στον κατάλογο των εγκαταλείψεων προστέθηκε εξαιτίας μηχανικού προβλήματος ο M. Verstappen.

1Nico RosbergMercedes1h32m41.997s
2Lewis HamiltonMercedes25.022s
3Kimi RaikkonenFerrari31.998s
4Valtteri BottasWilliams/Mercedes50.217s
5Felipe MassaWilliams/Mercedes1m14.427s
6Fernando AlonsoMcLaren/Honda1 Lap
7Kevin MagnussenRenault1 Lap
8Romain GrosjeanHaas/Ferrari1 Lap
9Sergio PerezForce India/Mercedes1 Lap
10Jenson ButtonMcLaren/Honda1 Lap
11Daniel RicciardoRed Bull/TAG Heuer1 Lap
12Carlos SainzToro Rosso/Ferrari1 Lap
13Jolyon PalmerRenault1 Lap
14Marcus EricssonSauber/Ferrari1 Lap
15Daniil KvyatRed Bull/TAG Heuer1 Lap
16Felipe NasrSauber/Ferrari1 Lap
17Esteban GutierrezHaas/Ferrari1 Lap
18Pascal WehrleinManor/Mercedes2 Laps
Max VerstappenToro Rosso/FerrariRetirement
Sebastian VettelFerrariCollision
Rio HaryantoManor/MercedesCollision
Nico HulkenbergForce India/MercedesCollision

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024