Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
F1: Απαντήσεις για τη μέτρια απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές αναζητά η Ferrari

F1: Απαντήσεις για τη μέτρια απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές αναζητά η Ferrari

Τον λόγο για τον οποίο τα μονοθέσιά της δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να γίνουν ανταγωνιστικά στις κατατακτήριες δοκιμές αναζητά η Ferrari σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, M. Arrivabene.

Μακριά από τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν κινείται η Ferrari, βλέποντας την απόδοση των μονοθεσίων της να υπολείπεται ακόμα και εκείνων της Red Bull.

Tη στιγμή, λοιπόν, που η Scuderia κινδυνεύει να χάσει τον άτυπο τίτλο της «δεύτερης δύναμης» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, οι ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας αναζητούν απαντήσεις.

Απαντήσεις που σχετίζονται κυρίως με το γεγονός ότι τόσο ο S. Vettel όσο και ο K. Raikkonen δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να κινηθούν σε ανταγωνιστικό ρυθμό κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μονακό η διαφορά ανάμεσα στην επίδοση του poleman D. Ricciardo και του S. Vettel άγγιξε το ένα δευτερόλεπτο.

«Δεν αναζητώ δικαιολογίες γιατί απλώς δεν ήμασταν καλοί τόσο στο Q3 του ισπανικού grand prix όσο και στο τρίτος σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών του GP Moνακό».

«Πληρώσαμε το τίμημα κατά τη διάρκεια του αγώνα και πήραμε το μάθημά μας».

«Πρέπει να κατανοήσουμε που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα».

«Κατά τη διάρκεια του Q1 στο Μονακό κινηθήκαμε στο 1.14.41s ωστόσο στο Q3 δεν βελτιωθήκαμε, συνεπώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λύσουμε», δήλωσε ο M. Arrivabene με τον S. Vettel να προσθέτει:

«Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας από την Βαρκελώνη και το Μονακό. Δεν θέλει πολύ σκέψη. Αν βάλεις το μονοθέσιό σου στις πρώτες θέσεις του grid τότε θα έχει μια πιο εύκολη Κυριακή».

Μετά και τον έκτο αγώνα της φετινής σεζόν, η Ferrari υπολείπεται 67 βαθμών της Mercedes AMG Petronas στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, ωστόσο, η απόσταση που τη χωρίζει πλέον από την τρίτη Red Bull είναι μόλις 9 βαθμούς.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024