Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
GP Ουγγαρίας 2016: Μεικτές συνθήκες και συναισθήματα στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

GP Ουγγαρίας 2016: Μεικτές συνθήκες και συναισθήματα στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

Με τον L. Hamilton να κατακτά την κορυφή της κατάταξης του πρώτου σκέλους των ελεύθερων δοκιμών και να έχει έξοδο στο δεύτερο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του GP Ουγγαρίας.

H εικόνα των τελευταίων Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 επαναλήφθηκε και στην Oυγγαρία, με τα μονοθέσια της Mercedes να κυριαρχούν με χαρακτηριστική ευκολία τόσο στο πρώτο σκέλος όσο και στο δεύτερο των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Η πρωινή βροχή ανάγκασε τους πιλότους να πραγματοποιήσουν τις πρώτες προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια του FP1 με τα ενδιάμεσα ελαστικά, ωστόσο, σύντομα ο νέος τάπητας του Hungaroring στέγνωσε και τα σλικ ελαστικά έκαναν την εμφάνισή τους.

Ο N. Rosberg, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με την Mercedes ως το τέλος του 2018, ήταν ταχύτερος με τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli, ωστόσο, οι ισορροπίες άλλαξαν υπέρ του L. Hamilton μόλις οι δύο πιλότοι τη Mercedes δοκίμασαν την τύχη τους με την super soft γόμα.

Ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική, ο S. Vettel -όπως άλλωστε και ο K. Raikkonen- έμεινε πολύ μακριά από τον ρυθμό των Mercedes, επικρατώντας παρόλα αυτά των Ricciardo και Verstappen.
Το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αυτή τη φορά ήταν ο L. Hamilton που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, ωστόσο, μόλις στην τέταρτη προσπάθειά του ο Bρετανός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τα προστατευτικά ελαστικά της στροφής 11.

O L. Hamilton οδηγήθηκε προληπτικά στις ιατρικές εγκαταστάσεις της πίστας ενώ το μονοθέσιό του αποσύρθηκε ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής.

Από εκεί και πέρα ο λόγος πέρασε στον N. Rosberg, ο οποίος χωρίς αντίπαλο και με τα super soft ελαστικά στο μονοθέσιό του σημείωσε την καλύτερη επίδοση του FP2.

Στη δεύτερη θέση και σε απόσταση έξι δεκάτων του δευτερολέπτου από τον N. Rosberg βρέθηκε ο D. Ricciardo, με τον S. Vettel να ολοκληρώνει τις προσπάθειές του από την τρίτη θέση.

auto.in.gr

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024