Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
F1: Υποχρεωτική (;) η τοποθέτηση του halo στα μονοθέσια του 2017

F1: Υποχρεωτική (;) η τοποθέτηση του halo στα μονοθέσια του 2017

Το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής χρήσης του συστήματος προστασίας halo στα μονοθέσια της επόμενης αγωνιστικής σεζόν εξετάζει η FIA

Καθοριστικό για το μέλλον του συστήματος προστασίας cockpit των μονοθεσίων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 είναι η σύσκεψη του αρμόδιου οργάνου της FIA που πραγματοποιείται σήμερα, 28/7/2016, στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση που θα παρθεί σήμερα στην Ελβετία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην υποχρεωτική χρήση του halo από την επόμενη αγωνιστική σεζόν, παραβλέποντας για λόγους ασφαλείας, τις αντιρρήσεις που ήδη έχουν διατυπωθεί.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στη χρήση του halo είναι και ο B. Ecclestone, ο οποίος μάλιστα δεν αποκλείεται να βρει αρκετούς συμμάχους ανάμεσα στις ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

Πρόσφατα, στο «στρατόπεδο» των διαφωνούντων με τη χρήση του halo προστέθηκε και η ομάδα της Red Bull ξεκαθαρίζοντας, διά στόματος C. Horner, τη θέση της.

«Δεν είμαι υποστηριχτής του halo και των περιορισμών που το χαρακτηρίζουν. Είναι βέβαιο πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν πρόκειται να ψηφίσω υπέρ του», δήλωσε ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας.

Επιφυλακτικές ως προς την τοποθέτηση του halo στα μονοθέσια της F1 του 2017 είναι τόσο η Force India και η McLaren όσο και η ομάδα της Williams.

Αντιθέτως, όπως όλα δείχνουν η Mercedes AMG Petronas θα υπερψηφίσει τη χρήση του halo θέτοντας πάνω από τους όποιους περιορισμούς αυτή επιβάλει την ασφάλεια των πιλότων.

Αν και μία αρνητική ψήφος κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου αρκεί ώστε η πρόταση για την τοποθέτηση του halo από το 2017 να απορριφθεί, η FIA έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει τη χρήση του, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024