Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Σιγκαπούρης 2016: Ταχύτερος της Παρασκευής ο N. Rosberg παρά τα προβλήματα

GP Σιγκαπούρης 2016: Ταχύτερος της Παρασκευής ο N. Rosberg παρά τα προβλήματα

Ο N. Rosberg βρήκε τον τρόπο να σημειώσει την καλύτερη επίδοση της πρώτης ημέρας των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής ωστόσο τα προβλήματα που προέκυψαν στα δύο μονοθέσιά της Mercedes και ο εξαιρετικός ρυθμός των Red Bull επισκίασαν το επίτευγμα του Γερμανού.

Ο τίτλος του ταχύτερου πιλότου της πρώτης ημέρας των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Σιγκαπούρης ανήκει στον N. Rosberg, ωστόσο, στο στρατόπεδο της Mercedes AMG Petronas επικρατεί προβληματισμός.

Δικαίως, καθώς η γερμανική ομάδα είδε και τα δύο μονοθέσιά της να παρουσιάζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου και ενδεικτικότερου -σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών- σκέλους.

Μάλιστα το πρόβλημα στο υδραυλικό κύκλωμα του μονοθεσίου του L. Hamilton έβαλε πρόωρο τέλος στις προσπάθειες του Βρετανού, που μετά το Spa και τη Monza θέλει όσο τίποτα άλλο να επιστρέψει στις νίκες.

Η υπερθέρμανση των φρένων ήταν εκείνη που ταλαιπώρησε τον N. Rosberg, o οποίος στο πρώτο σκέλος της ημέρας σημειώσε μόλις τον 5ο καλύτερο χρόνο, ενώ είχε και μια σχεδόν ανώδυνη έξοδο.

Περά από τα προβλήματα στα μονοθέσιά της, η Mercedes AMG Petronas έχει έναν ακόμα λόγο να ανησυχεί. Πρόκειται για τον εξαιρετικό ρυθμό αγώνα που επέδειξαν στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Σιγκαπούρης τόσο τα μονοθέσια της Red Bull όσο και εκείνα της Ferrari.

Έναν χρόνο πριν στην ίδια ακριβώς πίστα, η Mercedes AMG Petronas έχασε κατά κράτος από τη Red Bull, κάτι που φέτος θέλει φυσικά να αποφύγει για λόγους γοήτρου και μόνο.

Από τη δική τους πλευρά, η Red Bull και η Ferrari βλέπουν τον κυριακάτικο αγώνα ως την τελευταία, ενδεχομένως, ευκαιρία διάκρισης, καθώς πρόκειται για μια πίστα που δεν ευνοεί τόσο τις πανίσχυρες μονάδες ισχύος των Γερμανών.

Η μάχη που δόθηκε στο FP1 ήταν σκληρή, με τον M. Verstappen να επικρατεί τελικά του όμοσταυλού του D. Ricciardo και τον S. Vettel να ακολουθεί. Να σημειώσουμε πως ο 18χρονος Ολλανδός θα χρησιμοποιήσει στον συγκεκριμένο αγώνα μια αναβαθμισμένη εκδοχή της κινητήριας μονάδας της Renault κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του D. Ricciardo.

auto.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024