Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
GP Μαλαισίας 2016: Πρώτος μεταξύ… ίσων στα ελεύθερα της Παρασκευής ο L. Hamilton

GP Μαλαισίας 2016: Πρώτος μεταξύ… ίσων στα ελεύθερα της Παρασκευής ο L. Hamilton

Mε διαφορά μόλις δύο δεκάτων του δευτερολέπτου, ο L. Hamilton «έκλεψε» από τον ομόσταυλό του τον τίτλο του ταχύτερου πιλότου της πρώτης ημέρας των ελεύθερων δοκιμών του GP Μαλαισίας.

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο άτυπος τίτλος του ταχύτερου πιλότου της πρώτης ημέρας των ελεύθερων δοκιμών του GP Μαλαισίας. Για πολλοστή φορά τα μονοθέσια της Mercedes βρέθηκαν στην κορυφή, με τον L. Hamilton να γίνεται στο δεύτερο σκέλος της ημέρας ο μοναδικός πιλότος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1 λεπτού και 35 δευτερόλεπτων.

Βέβαια, στο FP1 ο N. Rosberg ήταν με διαφορά ο ταχύτερος οδηγός στην αναμορφωμένη πίστα της Sepang, αφήνοντας τον L. Hamilton σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω.

Αντιστοίχως, νικητής στην ενδοοικογενειακή μάχη της Ferrari αναδείχθηκε ο K. Raikkonen, φέρνοντας την Scuderia στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Τα μονοθέσια της Ferrari αποδείχθηκαν ταχύτερα εκείνων της Red Bull. Μάλιστα, οι Ricciardo και Verstappen έμειναν πίσω και από τον F. Alonso που ολοκλήρωσε τη διαδικασία από την έκτη θέση.

Στο πρώτο σκέλος της σημερινής ημέρας, πάντως, τις επιδόσεις των πιλότων επισκίασε το ξέσπασμα πυρκαγιάς στο μονοθέσιο του K. Magnussen εξαιτίας διαρροής καυσίμου.

Οι ισορροπίες δεν άλλαξαν κατά τη διάρκεια του FP2. Με τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli οι δύο Mercedes ήταν και πάλι ταχύτερες και στην προσομοίωση των κατατακτήριων δοκιμών ο L. Hamilton κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον N. Rosberg.

Σε απόσταση έξι δεκάτων του δευτερολέπτου από την κορυφή βρέθηκε ο S. Vettel, με τον K. Raikkonen να ακολουθεί, έχοντας σημειώσει την τέταρτη καλύτερη επίδοση.

Αυτή τη φορά ο F. Alonso δεν κατάφερε να μπει σφήνα ανάμεσα στις Ferrari και τις Red Bull, ωστόσο, η παρουσία του στην έβδομη θέση, πίσω από τους Verstappen και Perez παραμένει μια αξιοσημείωτη επίδοση για τον Ισπανό.

Αντιθέτως, σε ρηχά νερά κινήθηκε ο D. Ricciardo, σημειώνοντας την όγδοη καλύτερη επίδοση.

Πέρα από τον ανασχεδιασμό της πίστας, οι πιλότοι έχουν αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τη φθορά των ελαστικών που ενδεχομένως να προκαλέσει σε ρυθμό αγώνα ο νέος ασφαλτοτάπητας της πίστας του Sepang.

auto.in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024