Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γαλλία επιστρέφει το 2018 στο «καλεντάρι» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1

Η Γαλλία επιστρέφει το 2018 στο «καλεντάρι» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1

Την επιστροφή της Γαλλίας και της πίστας του Paul Ricard στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 επιβεβαίωσαν οι αρχές της περιφέρειας Provence-Alpes-Cote d'Azur.

Μετά από απουσία δέκα ετών, η Γαλλία επιστρέφει στη Formula 1. Την ένταξη του γαλλικού Grand Prix στο «καλεντάρι» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2018 επιβεβαίωσε ο διοικητής της περιφέρειας Provence-Alpes-Cote d’Azur, έδρα της πίστας του Paul Ricard.

Η Γαλλία, η οποία το 1906 φιλοξένησε το πρώτο Grand Prix του θεσμού, έχασε τη θέση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας (2008) εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.

Αυτό είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό Grand Prix που επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 μετά το αυστριακό, την ίδια στιγμή βέβαια που η Γερμανία μένει για δεύτερη συνεχή σεζόν εκτός, μετά και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την πίστα του Hockenheim.

Σε ό,τι αφορά στην πίστα του Paul Rickard, τελευταία φορά που φιλοξένησε μονοθέσια της Formula 1 ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο δοκιμών για τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli.

Καθοριστικός για την επιστροφή της Γαλλίας και της πίστας του Paul Ricard στην Formula 1 ήταν ο ρόλος του E. Boullier, τεχνικού διευθυντή της McLaren, o οποίος αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις γαλλικές αρχές και τον B. Ecclestone.

Να σημειώσουμε ότι συμφωνία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 με την πίστα του Paul Ricard έχει πενταετή διάρκεια, ενώ το ετήσιο κόστος που θα προκύπτει από τη φιλοξενεία του Grand Prix ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων μόλις τα 16 εκατομμύρια θα καλύπτονται από χορηγούς και την πώληση των εισιτηρίων.

auto.in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024