Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλυπτήρια για το νέο μονοθέσιο της Renault, RS18

Αποκαλυπτήρια για το νέο μονοθέσιο της Renault, RS18

H γαλλική φίρμα γίνεται η πέμπτη ομάδα που αποκαλύπτει το μονοθέσιο της εν όψει της φετινής σεζόν 2018 και των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα στο Circuit de Catalunya.


H νέα RS18 η οποία αποτελεί το τρίτο μονοθέσιο των Γάλλων από την επιστροφή της Renault στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2016, επιλέγει να αυξήσει την «περιεκτικότητα» μαύρου έναντι του κίτρινου στους χρωματισμούς της, αποκτώντας μια πιο επιθετική εμφάνιση.

Ανεξαρτήτως χρωματισμών, την νέα RS18 θα οδηγούν την νέα σεζόν ο Nico Hulkenberg και ο Carlos Sainz Jr, o οποίος προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας λίγο πριν την λήξη της περσινής σεζόν.
Το νέο μονοθέσιο αποτελεί εξέλιξη των ιδεών που ανέπτυξε η ομάδα κατά την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά και περιλαμβάνει εκτός των άλλων, νέο σύστημα ανάρτησης, καθώς και αναβαθμισμένη αεροδυναμική απόδοση.

Παράλληλα η R.S. 18 εφοδιάζεται με το υποχρεωτικό σύστημα ασφάλειας Halo, καθώς και διαφοροποιήσεις στη μονάδα ισχύος ώστε να ακολουθεί τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

Ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας εσωτερικής καύσης των 1.6 λίτρων της Renault έχει αναβαθμιστεί μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος δοκιμών στο δυναμόμετρο στη βάση της ομάδας στο Viry-Châtillon, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόδοσή του και παράλληλα η αντοχή του. Ο στόχος είναι να ανταποκριθεί στον περιορισμό των τριών κινητήρων εσωτερικής καύσης (ICE) και τις δύο μονάδες παραγωγής ενέργειας MGU-K ανά χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Renault, στα τρία χρόνια επανόδου της στην F1 κατάφερε να βελτιώσει την θέση της στην κατάταξη κατασκευαστών από την ένατη θέση το 2016 στην έκτη το 2017, τάση την οποία, ο επικεφαλής της ομάδας Cyril Abiteboul ευελπιστεί να συνεχίσει και το 2018.

«Η περσινή χρονιά ήταν επιτυχημένη από πολλές απόψεις. Υπήρξε μια σημαντική χρονιά για την αναδόμηση της ομάδας και ένα ακόμα βήμα για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων μας. […] Ο στόχος μας για το 2018 είναι να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε πρόοδο σε όλους τους τομείς μέσω των αντίστοιχων αποτελεσμάτων. Θέλουμε να μπορούμε να αποδείξουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει σε κάθε επίπεδο από την μονάδα ισχύος και το πλαίσιο έως τον τρόπο οργάνωσης μας και τους οδηγούς. Τα πάντα πρέπει να βελτιώνονται συνεχώς και εμείς να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε με τρόπο που να γίνει αντιληπτός σε όλους, από τις άμεσα ανταγωνιστικές αντίπαλες ομάδες και τις κορυφαίες ομάδες έως τους οπαδούς της ομάδας μας, εμπνέοντος το σεβασμό με την συμπεριφορά μας στην πίστα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

auto.in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024