Πρεμιέρα στο Silverstone για το νέο μονοθέσιο της Mercedes-AMG

Το προστατευτικό cockpit, γνωστό και ως Halo, έχει αλλάξει την εικόνα των φετινών μονοθεσίων της Formula 1. Στην περίπτωση της Mercedes, η σχεδιαστική φιλοσοφία όπως άλλωστε και οι βασικές αναλογίες της W09 EQ Power+ προέρχονται από το "ασημένιο βέλος" του 2017 
Read hidden
4 φωτογραφίες

Τους πρώτους γύρους στην πίστα πραγματοποίησε στην πίστα του Silverstone το νέο μονοθέσιο της Mercedes-AMG, πραγματοποιώντας παράλληλα την επίσημη πρεμιέρα του.

Σύμφωνα με την ίδια τη γερμανική ομάδα, η W09 EQ Power+ αποτελεί το πιο προηγμένο τεχνολογικά και πιο γρήγορο μονοθέσιο στην ιστορία της, με της ώρες εργασίας που «ξοδεύτηκαν» για την εξέλιξή του να υπερβαίνουν αθροιστικά τα 1.000 χρόνια.

Οι αεροδυναμικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν το 2018, με σημαντικότερο εκείνον που σχετίζεται με το ύψος τη περιορισμός στο ύψος του πίσω αεροδυναμικού πτερυγίου σχήματος “T”, σε συνδυασμό με την παρουσία του προαστευτικού cockpit (halo) έχουν αλλάξει την εικόνα του μονοθεσίου, το οποίο ωστόσο ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την σχεδιαστική φιλοσοφία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes-AMG διατήρησε σταθερό ακόμα και το μήκος του μεταξονίου, διαψεύδοντας όσους προέβλεπαν τη μείωσή του ώστε το μονοθέσιο να γίνει πιο αποτελεσματικό σε «κλειστές» πίστες.

Η απόδοση αλλά και η αξιοπιστία αποτέλεσαν τα ζητούμενα για την εξέλιξη του υβριδικού συνόλου, το οποίο δεν παρουσιάζει δομικές αλλαγές σύμφωνα με τη γερμανική ομάδα ουσιαστικές αναβαθμίσεις.

auto.in.gr

Formula 1:  Περισσότερες ειδήσεις