Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bruno Senna: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Bruno Senna: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Ο Bruno Senna αποκαλύπτει την πίεση που αντιμετωπίζει με την επιστροφή του ονόματος του στην ομάδα της Williams.


Η φετινή χρονιά εκτός από τους 6 παγκόσμιους πρωταθλητές και την ένωση δύο διάσημων ονομάτων της F1: Του Bruno Senna και της Williams Renault.

Πριν από 18 χρόνια ο Ayrton Senna (θείος του Bruno) έκανε τότε τη μεγάλη μεταγραφή και έφυγε από την ομάδα της McLaren (με την οποία κέρδισε 3 παγκόσμιους τίτλους) για να ενταχθεί στην ομάδα της Williams – Renault. Όμως τρεις αγώνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος ήρθε η καταστροφή. Στο Grand Prix του San Marino ο θρύλος από τη Βραζιλία έχασε τη ζωή του όταν χτύπησε στον τοίχο της στροφής «Tamburello».

«Είναι ενδιαφέρον να οδηγώ για την ομάδα, για την οποία ο θείος μου οδήγησε. Είναι συναρπαστικό να συνεργάζομαι με ανθρώπους που δούλεψαν μαζί του» παραδέχτηκε ο Bruno του οποίου η μητέρα, η Viviane, ήταν η μεγαλύτερη αδερφή του Ayrton.

«Ελπίζω ότι θα ζήσουμε ξανά κάποιες όμορφες στιγμές αλλά θα δημιουργήσουμε και πολλές καινούριες».

Φυσικά πολλά έχουν αλλάξει στα χρόνια που μεσολάβησαν. Παρά το ότι υπάρχουν πολλές ιστορικές ομοιότητες δε θα πρέπει να μας παρασύρει μία τέτοια συνεργασία. Η Williams το 2011 είχε τη χειρότερη χρονιά της και είναι πια μία σκιά της ομάδας με την οποία ο A.Senna θα κυριαρχούσε στο πρωτάθλημα του 1994.

Μία ιστορική ομοιότητα είναι πως ο Bruno Senna πήγε στη Williams χωρίς πρόσφατες διακρίσεις στο ενεργητικό του, όπως τότε ο θείος του. Για τον B.Senna η χρονιά του 2010 ήταν μια χρονιά μεγάλης προσπάθειας στην HRT, ενώ το 2011 οδήγησε στους 8 τελευταίους αγώνες για την Lotus – Renault πετυχαίνοντας μόλις 2 βαθμούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κατηγορηθεί πως βρίσκεται στην F1 λόγω του ονόματός του. Όχι πως αυτό δεν βοήθησε. Το όνομα Senna έπαιξε μεγάλο ρόλο σε ότι αφορά την εξεύρεση πόρων για τη συμμετοχή.

Δεν έχει ανακοινωθεί ποιες ακριβώς συμφωνίες φέρνουν τον B.Senna στον κόσμο των Grand Prix το 2012, οι φήμες όμως λένε πως έφερε στη Williams 11.900.000 ευρώ μέσω χορηγιών από τη Βραζιλία. Πάντως η ομάδα ψάχνει και για ένα βασικό χορηγό αφού η AΤ&T (εταιρία τηλεπικοινωνιών) αποχώρησε.

«Θέλω να πετύχω μερικά καλά αποτελέσματα σε αντάλλαγμα της υποστήριξης, που μου δίνει η πατρίδα μου η οποία με έφερε σε αυτή τη θέση» δηλώνει με ευχαρίστηση ο Bruno ο οποίος δηλώνει παντού πως προσπαθεί να μην εκμεταλλεύεται το «θεοποιημένο» από τους Βραζιλιάνους όνομα Senna.

«Το όνομα έχει για εμένα μεγάλη σημασία. Γι’ αυτό και νιώθω πίεση για να μην καταστρέψω την εικόνα που έχει ο κόσμος για αυτό. Έτσι φέτος είναι η πιο σημαντική χρονιά της ζωής μου».

Παρά τα όχι καλά αποτελέσματα ο Bruno Senna είναι κάτι παραπάνω από ένας οδηγός με διάσημο όνομα, που πληρώνει για τη θέση του. Ξεκινά τώρα την καριέρα του αλλά είναι ήδη αρκετά μεγάλος (28 ετών). Σε αυτό ευθύνεται η οικογένειά του η οποία τον καθυστέρησε για 10 χρόνια, μη θέλοντας να ξεκινήσει τους αγώνες λόγω του θανάτου του θείου του.

Ο Bruno έχει δείξει πως έχει πάρει κάποια… γονίδια από το θείο του όταν τερμάτισε 2ος στο πρωτάθλημα GP2 το 2008 αλλά και όταν προκρίθηκε 7ος στο περυσινό Grand Prix του Spa Francochamps.

Ακόμη και αν βρίσκεται στον κόσμο της F1 λόγω… τιμής πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει πως έχει λίγο από το DNA εκτός από το οικογενειακό όνομα . Άλλωστε ο ίδιος ο Ayrton τον υποστήριζε λέγοντας: «Αν νομίζετε πως είμαι καλός περιμένετε να δείτε τον ανιψιό μου».

Η καριέρα του ανιψιού του θρύλου της F1 ξεκίνησε όταν έκανε Kart στους βοηθητικούς δρόμους του ράντζου της οικογένειας. Το 1994 η πρώιμη καριέρα του διακόπηκε απότομα. Μετά το μοιραίο γεγονός στην πίστα της Imola η οικογένεια του του ζήτησε να διακόψει την οποιαδήποτε ενασχόληση με το sport, μια διακοπή που διήρκεσε έως το 2004 οπότε και αναζωπυρώθηκε το πάθος του για τους αγώνες αυτοκινήτου.

«Για πολλά χρόνια οι λέξεις: Αγώνες αυτοκινήτου, ήταν απαγορευμένες στο σπίτι μας»
θυμάται ο Bruno του οποίου ο πατέρας σκοτώθηκε σε ατύχημα με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Ayrton Senna.

O παππούς και νονός του φέτος ξεκίνησε να παρακολουθεί την πορεία του καθώς πίστευε πως θα σταματήσει σύντομα. «Θύμωσε πολύ όταν του είπα τι θέλω να κάνω αλλά αυτή είναι η ζωή μου και θα κάνω αυτό που εγώ θέλω. Η F1 ήταν πάντα το όνειρό μου και μόνο που συμμετέχω στις διοργανώσεις της είναι μία νίκη για εμένα».

Αν ο Bruno θέλει να αναβιώσει τις στιγμές νίκης, που δημιούργησε και έζησε ο θείος του θα χρειαστεί ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Η Williams φαίνεται πως βρίσκεται σε αυτό το δρόμο αν και έχει να κατακτήσει το τρόπαιο των οδηγών από το 1997 με οδηγό τότε τον Jacques Villeneuve.

Φέτος άλλαξε προμηθευτή κινητήρων και από την παραδοσιακή Cosworth επέστρεψε στη… νικητήρια Renault την οποία εμπιστεύεται και η Red Bull Racing. Επιπλέον ο Senna πιστεύει πως η έλευση του αναγνωρισμένου τεχνικού Mike Coughlan (από τη McLaren) θα φέρει πολλές αλλαγές.

«Όλοι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο φέτος στην ομάδα και θέλουν να κάνουν το αυτοκίνητο πολύ γρήγορο. Ίσως επειδή πέρυσι η Williams δεν πήγε καλά. Φέτος όμως, είμαστε σε διαφορετικό δρόμο. Στις πρώτες δοκιμές δεν πιέσαμε και κρατήσαμε χαμηλό προφίλ. Θα ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο να προετοιμαστώ αλλά αισθάνομαι, πως όλα θα πάνε καλά».

Ανεξαρτήτως απο το αν ο Bruno Senna μαζί με τον Pastor Maldonado πετύχουν ή όχι, να δώσουν μία καλύτερη χρονιά στη Williams, για εμάς είναι ένας από τους λόγους που θεωρούμε το φετινό πρωτάθλημα το καλύτερο μετά από πολλά χρόνια.

Auto Express

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024