Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Volvo V60 Polestar αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCC

To Volvo V60 Polestar αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCC

Εκτός από την φετινή συμμετοχή τους στο αγωνιστικό σκέλος του παγκόσμιου πρωταθλήματος αυτοκινήτων τουρισμού της FIA με δύο S60 Polestar, oι Σουηδοί θα αναλάβουν και το αυτοκίνητο ασφαλείας των αγώνων με το V60 Polestar.


Με τις συστάσεις του «ασφαλέστερου αυτοκινήτου ασφαλείας» η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε την ανάληψη των αντίστοιχων καθηκόντων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τουρισμού της FIA από ένα ειδικά διαμορφωμένο Volvo V60 με την υπογραφή της Polestar.

«Η συνεργασία μας με το WTCC στο ζήτημα του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν μια εύκολη απόφαση και θα μας επιτρέψει να κλείσουμε τον κύκλο από την πίστα στον δρόμο, δείχνοντας στους καταναλωτές παράλληλα με την αγωνιστική τεχνολογία, και ένα αυτοκίνητο που μπορούν να αγοράσουν με την μορφή μέσω του Volvo V60 Polestar Safety Car και το οποίο είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην ασφάλεια που απαιτεί ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά για την ανάληψη των καθηκόντων του V60 Polestar ως αυτοκινήτου ασφαλείας ο επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Polestar, Murdzevski Schedvin.

To Volvo V60 Polestar WTCC Safety Car θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του 1-3 Απριλίου οπότε και πραγματοποιείται ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος, στο Circuit Paul Ricard στη Γαλλία, διαθέτοντας μια σειρά επιπλέον χαρακτηριστικών σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA.

Έτσι, εκτός από τις περγαμηνές ασφαλείας του ως «πολιτικού» αυτοκινήτου όπως η πεντάστερη επίδοσή του στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, το V60 Polestar διαθέτει επιπλέον κλωβό ασφαλείας και εξοπλισμό διάσωσης και επικοινωνίας όπως επιβάλλουν τα νέα του καθήκοντα ως αυτοκινήτου ασφαλείας στους 12 αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος αυτοκινήτου τουρισμού για το 2016 που πραγματοποιούνται σε πίστες σε όλο τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του, όπως και οι διαθέσιμες εμπορικά εκδόσεις του V60 Polestar, έτσι και η νέα αυτή εκδοχή του εξοπλίζεται με τον Τ6 εξακύλινδρο turbo κινητήρα 3,0 λίτρων η ισχύς του οποίου διαμορφώνεται στους 350 ίππους και στα 500 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συμπληρώνει η παρουσία ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων και συστήματος τετρακίνησης.

Ο παραπάνω συνδυασμός αρκεί για να επιταχύνει το V60 Polestar από 0-100 χλμ./ώρα σε πέντε δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 250 χλμ./ώρα. Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν η παρουσία ενός αναβαθμισμένου συστήματος πέδησης με την υπογραφή της Brembo που αποτελείται από εξαπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενα δισκόφρενα διαστάσεων 371×32 χιλ. μπροστά και 302×22 χιλ. πίσω τα οποία «κρύβονται» πίσω από τροχούς 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport διάστασης 245/35 ΖR20. Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση η οποία αποτελείται από αμορτισέρ Ohlins, φέρει κατά 80% σκληρότερα ελατήρια σε σχέση με το V60 R-Design και συνδυάζεται με ενισχυμένες από ανθρακονήματα αντιστρεπτικές δοκούς, προσφέροντας συνολικά μια δυναμικότερη οδική συμπεριφορά.

Όπως είναι γνωστό, ωστόσο το V60 Polestar Safety Car, δεν θα είναι το μοναδικό Volvo Polestar που θα βρεθεί στις πίστες του WTCC μιας και ο βελτιωτικός οίκος των Σουηδών και η ομάδα του, Cyan Racing Team θα διαγωνιστεί με δύο S60 Polestar TC1.

Στην θέση του οδηγού των δύο αγωνιστικών S60 θα βρεθούν οι Thed Bjork και Fredrik Ekblom οι οποίοι μαζί με τον Robert Fahlgren, ήταν και εκείνοι που «αξιοποιήθηκαν» για την εξέλιξη του Volvo V60 Polestar όπως συμβαίνει με κάθε μοντέλο του πολικού αστέρα.

«Τον προηγούμενο Οκτώβριο, καλωσορίσαμε την συμμετοχή της Polestar ως κατασκευαστή στο WTCC. Πλέον καλωσορίζουμε την Polestar και ως τον προμηθευτή του αυτοκινήτου ασφαλείας του WTCC. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που θα δώσει την ευκαιρία στην Polestar να προβάλλει το εξαιρετικά ασφαλές και υψηλών επιδόσεων V60 Polestar σε όλο τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των διοργανώσεων της Eurosport.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024