Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Πορτογαλίας 2012. To WRC στις χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές της Ευρώπης

Ράλλυ Πορτογαλίας 2012. To WRC στις χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές της Ευρώπης

Το Ράλι Πορτογαλίας (29 Μαρτίου - 1 Απριλίου) θεωρείται ο πιο δύσκολος τεχνικά χωμάτινος γύρος της σεζόν με στενούς δρόμους, "τυφλά" άλματα, δέντρα και πέτρες στο οδόστρωμα των Ειδικών Διαδρομών, που δεν συγχωρούν λάθη.

Οι διοργανωτές δυσκόλεψαν φέτος ακόμα περισσότερο τις συνθήκες, προσθέτοντας νέους δρόμους και βραδινές ειδικές διαδρομές, ενώ αύξησαν το συνολικό αριθμό χιλιομέτρων του αγώνα κατά 13%.

Το ράλλυ Πορτογαλίας αντιπροσωπεύει το πρώτο παραδοσιακό χωμάτινο αγώνα του WRC. Θεωρείται το πρώτο μέτρο σύγκρισης ανταγωνιστικότητας μέχρι στιγμής. ΄Έτσι οι οδηγοί «κυνηγούν» την ευκαιρία να ξεκινήσουν από εδώ τη διεκδήκηση του πρωταθλήματος για τις επόμενες έξι διοργανώσεις σε χωμάτινα εδάφη.

Ο αγώνας επέστρεψε στο ημερολόγιο του WRC το 2007 μετά από απουσία κάποιων χρόνων έχοντας νέα βάση στο Algarve, τουριστικό θέρετρο στη νότια ακτή, ενώ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους δημοφιλέστερους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο τέταρτος γύρος της σεζόν έχει βάση στο Faro, με το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής δράσης να εκτυλίσσεται στους λόφους πάνω από την πόλη, συνδυάζοντας γρήγορους ανοιχτούς δρόμους με πιο τεχνικά κομμάτια σε δύσκολες και κακοτράχαλες διαδρομές.

Η τελετή έναρξης την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιείται στη Λισαβόνα και στη συνέχεια οι οδηγοί θα τρέξουν σε τρεις βραδινές ειδικές διαδρομές, σε ανοιχτές περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο και με ορατή την απειλή της αιωρούμενης σκόνης στο στάσιμο αέρα.

Το event αυτό σηματοδοτεί τον τρίτο γύρο του SWRC. Επίσης, είναι ο πρώτος γύρος της WRC Academy, ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για νέους οδηγούς που υποστηρίζεται από τη Ford και προωθείται από την M-Sport. Δέκα οδηγοί θα αγωνιστούν επί τρεις ημέρες με αυτοκίνητα Ford Fiesta R2.

Η Διαδρομή

Αν και ο τόπος διεξαγωγής παραμένει ίδιος στους λόφους της Serra do Caldeirão πάνω από το Algarve, το 25% και πλέον της συνολικής διαδρομής δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί και σχεδόν το 36% είναι νέο από το 2011.

Τη βάση αποτελεί και πάλι το Estádio Algarve, που κατασκευάστηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2004, το οποίο φιλοξενεί και το μοναδικό service park. Για την τελετή έναρξης και την πρώτη ειδική διαδρομή τα πληρώματα θα ταξιδέψουν 300χλμ. βόρεια, δίπλα στο Μοναστήρι Ντος Τζερόνιμος, Περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια, θα επιστρέψουν στο Faro μέσω τριών βραδινών ειδικών στην περιοχή Alentejo.

Την Παρασκευή, η δράση μεταφέρεται βορειοανατολικά του Faro και αποτελείται κυρίως από νέους δρόμους. Οι δύο τελευταίες ημέρες, ακόμα βορειότερα, είναι σχεδόν ίδιες με πέρσι, με εξαίρεση τη μικρή Ειδική Διαδρομή Sambro της Κυριακής.

Στο δεύτερο πέρασμα, η ίδια διαδρομή θα είναι η Power Stage, που προσφέρει έξτρα βαθμούς στους τρεις ταχύτερους οδηγούς. Οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν σε 22 ειδικές διαδρομές και θα διανύσουν 434,77 χλμ. σε μία συνολική απόσταση 1564,26 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024