Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Goodwood Festival of Speed

Goodwood Festival of Speed

Στην ερώτηση: "Tι είναι το Goodwood Festival of Speed;" Η απάντηση είναι απλή. Είναι μία γιορτή.

Μία γιορτή του αυτοκινήτου την οποία ζηλεύουν πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις. Μία γιορτή στην οποία συμμετέχουν όσοι ζουν ή παρακολουθούν τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

O Λόρδος March κληρονόμησε από τον παππού του, μαζί με πολλά στρέμματα γης, την αγάπη του για το αυτοκίνητο. Κάθε χρόνο μοιράζεται (με το αζημίωτο) τα αισθήματά του αυτά με χιλιάδες άλλους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Goodwood Festival Of Speed.

«Δεν έχει σημασία από ποιό μέρος του κόσμου έρχεται ο καθένα από εμάς. Ο λόγος για τον οποίο συγκεντρωθήκαμε εδώ είναι κοινός για όλους»

«Είναι η αγάπη μας για τα αυτοκίνητα και τους αγώνες. Είναι αυτό το κοινό μας πάθος το οποίο και γιορτάζουμε κάθε χρόνο». Αυτά τα λόγια είναι το «μότο» του Λόρδου March για το Φεστιβάλ Ταχύτητας.

Μία γιορτή στην οποία θεωρεί καθήκον να συμμετέχει όλος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, των δύο και των τεσσάρων τροχών από Ευρώπη και Αμερική. Οι ομάδες της F1 του WRC του πρωταθλήματος αντοχής, του πρωταθλήματος GT αλλά και αυτού των ιστορικών αυτοκινήτων.

Κάθε χρόνο στο Goodwood όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες (όλες όμως) θεωρούν τιμή τους να ανοίξουν τα μουσεία τους και να «βγάλουν» στο δρόμο τα πολύτιμα εκθέματά τους.

Αφού μιλήσαμε για συλλογές να σας πληροφορήσουμε πως πολλοί ιδιώτες ανοίγουν τα γκαράζ τους για να παρουσιάσουν αυτοκίνητα των συλλογών τους.

Στην ελαφρά ανηφορική διαδρομή των 1,85 χλμ, παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και οδηγοί από τη δεκαετία του 60 ως τις ημέρες μας θα προσπαθήσουν να δώσουν θέαμα αλλά και να σπάσουν το ρεκόρ της διαδρομής, το οποίο κατέχει από το 1999 ο Nick Heidfeld με μία McLaren MP4/13 F1.

Ο Χρόνος του ήταν 41, 6” με τη μέση ωριαία ταχύτητά του να είναι στα 160,6 χλμ.

Όμως για λόγους ασφαλείας οι οργανωτές απαγορεύουν στα αυτοκίνητα της F1 να «διαγωνίζονται». Πάντως το 2006 ο Heikki Kovalainen οδηγώντας μία Renault R25 F1 του 2005 κατέβασε (ανεπίσημα) το χρόνο κατά 40”.

Φέτος οι οργανωτές του Goodwood Festival Of Speed αναμένουν 180.000 θεατές να κατακλύσουν το κτήμα του Λόρδου March…

Τι θα δούμε

Το σύνολο των ομάδων της F1 (Red Bull Racing, Scuderia Ferrari, McLaren Racing, Lotus, Mercedes GP και Caterham φυσικά με τους οδηγούς τους (Sebastian Vettel, Jenson Button και Lewis Hamilton. Mark Webber, Nico Rosberg, Heikki Kovalainen. Και τους Team Managers: Christian Horner και Adrian Newey

Μαζί τους και οι θρύλοι της F1: Alain Prost, Sir Stirling Moss, Sir Jackie Stewart, John Surtees, Nick Heidfeld, Jochen Mass, Emerson Fittipaldi και ο Martin Donnelly

Από το WRC θα οδηγήσουν παλαιά και νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα οι Juho Hanninen, Thierry Neuville, Jan Kopecky και ο Andreas Mikkelsen

Από τους «Θεούς» των ράλλυ θα βρεθούν και οδηγησούν στο Goodwood νέα αλλά και παλαιά αγωνιστικά αυτοκίνητα οι: Juha Kankkunen, Bjorn Waldegard, Rauno Aaltonen, Jimmy McRae, Hannu Mikkola και Russell Brookes.

Στην κατηγορία των μοτοσικλετών θα απολαύσουμε περάσματα από τους Kenny Roberts, (Παγκόσμιος πρωταθλητής του 1987) Wayne Gardner, Cal Crutchlow, Aaron Slight, Henk van Kessel, αλλά και τους θρύλους Troy Corser, James Toseland, Neil Hodgson, James Ellison, Steve Parrish, Guy Martin, Stuart Graham, Shane «Shakey» Byrne, Stuart Easton, και Sammy Miller.

Όμως δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες είναι και τα σπάνια πρωτότυπα όπως της Bentley.

Η βρετανική φίρμα θα παρουσιάσει τη νέα «Continental GT Speed», τη νέα «Mulsanne», αλλά και το τετρακίνητο πρωτότυπο «EXP 9 F».

Tο παρών θα δώσει και η Infiniti με τον M.Webber και ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο supercar της, μαζί του o S.Vettel οδηγώντας το «FX Vettel Edition», το περιορισμένης παραγωγής SUV της Infiniti.

Τέλος η Μercedes θα «γεμίσει» το Goodwood με τα Silver Arrows από το μουσείο της, όπως και Porsche η οποία θα παρουσιάσει πολλά πρωτότυπα (αγωνιστικά και μη).

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024