Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Auto e Moto D’Epoca 2014: Στην ιταλική γιορτή των vintage cars

Auto e Moto D’Epoca 2014: Στην ιταλική γιορτή των vintage cars

Στην ιταλική πόλη της Πάντοβα το χθες της αυτοκίνησης δίνει ραντεβού με τους λάτρεις ιστορικών τετράτροχων σε ένα τετραήμερο πανηγύρι όπου την τιμητική της έχει η πατίνα του χρόνου –ενίοτε σε προσιτή τιμή.

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου άνοιξε τις πύλες του, στην ιταλική Πάντοβα, το Αuto e Moto D’ Epoca, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές ιστορικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αφιερωμένη σε όσους θα αντάλλαζαν ευχαρίστως όλη την τεχνολογική πρόοδο της αυτοκίνησης, ακόμα και του πλέον προηγμένου και ακριβού μοντέλου με τις καμπύλες της πρώτης Porsche 911 ή έστω, με ένα στρογγυλό φανάρι της.

Έτσι, και φέτος –και για 31η χρονιά- πάνω από 4.000 οχήματα παντός είδους, προερχόμενα από μουσεία, ιδιωτικές συλλογές και απλούς συλλέκτες, δίνουν ραντεβού στα 90.000 τ.μ. του Fiera de Padua, με τους απανταχού λάτρεις ιστορικών αυτοκινήτων, αλλά και με εκείνους που, ενδεχομένως αναζητούν κάποιο ανταλλακτικό για το vintage τετράτροχό -ή δίτροχό τους.

Πέρυσι, πωλήθηκε σχεδόν το 40% από το σύνολο των 4.000 οχημάτων, συν κάποιες χιλιάδες ανταλλακτικά και είδη σχετικά με τους τέσσερις ή τους δύο τροχούς, όλα τους, «εκθέματα» αυτού του ιδιότυπου παζαριού που συνοψίζει το χθες της αυτοκίνησης, προσελκύοντας στην μικρή ιταλική πόλη περίπου 75.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Αν και πρόκειται για παζάρι με έντονη την πατίνα του χρόνου, ενδεικτικό της σημασίας του είναι ότι ολοένα και περισσότερες “mainstream” αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν να συμμετάσχουν, επισήμως, τιμώντας τη διοργάνωση με εμβληματικά ιστορικά τετράτροχα συντηρημένα στην εντέλεια, απευθείας από τις προθήκες των μουσείων τους.

Φέτος, μάλιστα, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί στις έντεκα, καθώς στις Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, VW, Ferrari, Maserati, Αlfa Romeo και Abarth που συμμετείχαν, πέρυσι, στην φετινή διοργάνωση, προστίθενται πλέον οι Volvo, Peugeot και Toyota.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μεταξύ των εκθεμάτων τους, θα βρεθούν μοντέλα όπως η «φτερωτή» Mercedes-Benz 300 SL του 1954, η πρώτη Alfa Romeo Giulietta Sprint, επίσης του ’54, η Maserati Berlinetta Α6GCS με τις εκτυφλωτικές καμπύλες, το πρώτο –και πλέον ετών 40- VW Golf, η BMW Ti 2002, «παιδί του ’68», επτά γενιές Porsche 911, το πρώτο Toyota Rav, το εμβληματικό Volvo P 1800 στην αισθητική του οποίου βασίζεται η σύγχρονη εικόνα των Σουηδών καθώς και ιστορικά αγωνιστικά τετράτροχα από το μουσείο της Ferrari.

Ωστόσο, το Auto e Moto d’ Epoca, έχει να κάνει πάντα λιγότερο με εταιρείες και περισσότερο με οχήματα και άλλα αντικείμενα σχετικά με την αυτοκίνηση τα οποία, εξαιτίας της σχέσης με το χρόνο, είναι μοναδικά στο είδος τους και χωρίς απαραιτήτως να κοστίζουν μια περιουσία.

Ενδεικτικό της προσιτότητας πολλών από τα οχήματα της έκθεσης είναι, ότι στο πλαίσιο της περσινής διοργάνωσης, «έτρεξε» διαγωνισμός για τα ομορφότερα vintage cars προς πώληση, με προϋπόθεση να είναι άνω των 25 ετών και να έχουν τιμή κάτω των 12.000 ευρώ.

Εξάλλου, όπως σημειώνει και ο ιθύνων νους της ιταλικής διοργάνωσης Mario Carlo Baccaglini: «δεν χρειάζεται να είναι κανείς εκατομμυριούχος για να αποκτήσει ένα ιστορικό αυτοκίνητο. Μπορεί να κοστίσει ακόμα και ακόμα και κάτω από 10.000 ευρώ, ενώ η τόσο η οικονομική του όσο και η συναισθηματική αξία μεγαλώνουν με τα χρόνο, ενώ αποδεδειγμένα αποτελούν μια αξιόλογη επένδυση».

«Ένα ιστορικό αυτοκίνητο είναι φύσει μοναδικό, χάρη στη φροντίδα του κάθε ιδιοκτήτη που θα αναζητήσει το σωστό εξάρτημα και τη σωστή τεχνική για να το αποκαταστήσει, μεταλλάζοντάς το, με το χρόνο, σε πραγματικό έργο τέχνης».

Έτσι, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν σκοπό να «χτυπήσουν» κάποιο όχημα στις αυτοσχέδιες και μη, δημοπρασίες το Αuto e Moto D’ Epoca, προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από ανταλλακτικά αυτοκινήτου… αλλοτινών εποχών, από φώτα και κασετόφωνα έως φτερά και ολόκληρα αμαξώματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν θα έβρισκαν αλλού.

Όσοι πάλι δεν έχουν στην κατοχή τους κάποιο ιστορικό όχημα που να χρειάζεται συντήρηση, το Fiera di Padova διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από vintage αντικείμενα προς πώληση, από παλιές αντλίες βενζίνης, juke box, κουλοχέρηδες έως και παιδικά αυτοκινητάκια, από τις χρυσές δεκαετίες του ’50 και του ‘60 τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να βρουν περίοπτη θέση σε κάποια συλλογή ή σαλόνι.

Εξάλλου, όπως σημειώνει και ο Mario Carlo Baccaglini, «η σύνδεση με το παρελθόν είναι η εγγύηση της ποιότητας του αύριο».

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024