Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιδιά Vs Γονιών στο αυτοκίνητο: Μην τραγουδάτε, μην βρίζετε, μην σκαλίζετε την μύτη σας

Παιδιά Vs Γονιών στο αυτοκίνητο: Μην τραγουδάτε, μην βρίζετε, μην σκαλίζετε την μύτη σας

Έρευνα της Ford αποκαλύπτει ότι η ενόχληση μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων επιβατών στο αυτοκίνητο είναι τελικά αμοιβαία -αν και ο τρόπος που οι μεν ενοχλούν τους δε, διαφέρει κατά πολύ.

Τη χαμένη… τιμή των παιδιών που στον ενήλικο κόσμο του αυτοκινήτου όπου αντιμετωπίζονται συνήθως ως παράγοντες διάσπασης προσοχής για τον οδηγό και πηγή ενόχλησης για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες, έρχεται να αποκαταστήσει μια νέα έρευνα που διεξήγαγε η Ford και η οποία αποδεικνύει ότι τα συναισθήματα ενόχλησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σε ένα αυτοκίνητο μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων είναι τελικώς αμοιβαία, αν και οι τρόπος ποικίλλει.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.002 παιδιών ηλικίας 7-12 έως 12 ετών σε χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία) το 66% των παιδιών θεωρεί τους γονείς του ιδιαίτερα ενοχλητικούς κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο.

Σε ό,τι αφορά το πώς αντιλαμβάνονται οι μικρότεροι την έννοια ενόχληση, την κορυφή μεταξύ των πλέον ανεπιθύμητων συμπεριφορών των γονιών στο αυτοκίνητο βρίσκονται οι τραγουδιστικές απόπειρες των τελευταίων.

Στις επόμενες θέσεις των ενοχλητικών συνηθειών των ενηλίκων μέσα στα αυτοκίνητα με την ματιά των μικρότερων βρίσκεται η τάση τους να «μιλούν άσχημα σε άλλους οδηγούς, να βρίζουν και να σκαλίζουν την μύτη τους».

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι μικρότεροι δείχνουν να αντιλαμβάνονται απολύτως την τάση των γονιών να τους δωροδοκούν με σνακ, να τους βάζουν να βλέπουν ταινίες σε smartphones και tablets προκειμένου να εξαγοράσουν την ησυχία τους και να μειώσουν τον αριθμό που η φράση «Πότε φτάνουμε;» θα ακουστεί στο αυτοκίνητο και η οποία, παρεμπιπτόντως, εξακολουθεί να είναι η δημοφιλέστερη ερώτηση που βγαίνει από παιδικά χείλη στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου -σε ποσοστό 63%.

Αν και οι παραπάνω συμπεριφορές ενηλίκων είναι οι περισσότερο ενοχλητικές στα μάτια των παιδιών, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα και η κατάταξη διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Για παράδειγμα στη Βρετανία, ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς είναι οι γονείς που έχουν την τάση τραγουδάνε στο αυτοκίνητο μιας και σε ποσοστό 39% αποτελούν το χειρότερο εφιάλτη των παιδιών στο αυτοκίνητο.

Στη Γαλλία πάλι, η οποία –μάλλον- έχει πιο φιλόμουσα παιδιά μιας και είναι η μοναδική χώρα όπου το τραγούδι των γονιών δεν επικράτησε ως η πλέον ενοχλητική συνήθεια γονιών στο αυτοκίνητο, περίπου το διπλάσιο ποσοστό των παιδιών παραπονέθηκε για τα… γαλλικά των γονιών τους και τις φωνές τους σε άλλους οδηγούς.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που πήραν μέρος στην έρευνα το 61% των παιδιών «έδωσε» τους γονείς του λέγοντας ότι χρησιμοποιούν «κακές λέξεις» όταν οδηγούν, με τους Γάλλους να διατηρούν την πρωτοκαθεδρία σε ποσοστό 74%.

Για την ακρίβεια η μοναδική χώρα όπου οι γονείς δείχνουν ψυχραιμότεροι, περιορίζοντας τις ύβρεις είναι η Ιταλία με ποσοστό 39% καθώς σε όλες τις υπόλοιπες χώρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 50%.

Επίσης στη Βρετανία και την Ιταλία, τα παιδιά ζητούσαν από τους γονείς του περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες να ακούσουν λίγη μουσική… ενδεχομένως για να μην χρειαστεί να ακούν τους ίδιους τους γονείς τους να τραγουδούν.

Ως προς τον τρόπο απασχόλησης των παιδιών, το 26% των παιδιών είπε ότι η μαμά και ο μπαμπάς τούς δίνουν smartphones για να παίξουν, ενώ το 20% βλέπει ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα.

Οι Βρετανοί γονείς είναι αυτοί που προσφέρουν σε μεγαλύτερο ποσοστό (29%) κάποιο σνακ στα παιδιά τους σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους προκειμένου να τα δωροδοκήσουν καθώς τα βρετανάκια αποδεικνύονται ιδιαιτέρως ανήσυχα σε ποσοστό 62%. Τα πιο πειθαρχημένα παιδιά βρίσκονται στη Γερμανία όπου το 38% των παιδιών δηλώνει ότι δεν χρειάζεται να τα απασχολούν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι μικροί Βρετανοί, Ιταλοί και Γερμανοί κατέταξαν -με αυτή τη σειρά- το σκάλισμα της μύτης ανάμεσα στις πλέον ενοχλητικές συνήθειες των γονιών τους μέσα στο αυτοκίνητο.

Επίσης στην στερεοτυπική ερώτηση του ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός η απάντηση είναι εξίσου στερεοτυπική καθώς αγόρια και κορίτσια αναγνωρίζουν τον μπαμπά ως καλύτερο οδηγό σε ποσοστό 61%.

Πρωταθλητές στην οδήγηση στα μάτια των βλασταριών τους αναδεικνύονται οι ιταλοί μπαμπάδες με ποσοστό 67% αλλά και οι βρετανίδες μαμάδες με ποσοστό 45%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Opinion Matters εκ μέρους της Ford προκειμένου να διαπιστωθεί τι αρέσει και τι δεν αρέσει στα παιδιά σε ένα μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο. Ο στόχος είναι η βελτίωση του εξοπλισμού αμιγώς οικογενειακών μοντέλων της Ford όπως τα C-Max και Grand C-Max.

Όσο για τα περιθώρια βελτίωσης με βάση την έρευνα «ήδη τα C-MAX και Grand C-MAX προσφέρουν τεχνολογίες που βοηθούν στην ανεύρεση χώρου στάθμευσης και στο παρκάρισμα ενώ η λειτουργία πλοήγησης με φωνητικό έλεγχο μπορεί να εντοπίσει εστιατόρια της περιοχής με την απλή εντολή “Πεινάω!”», επισημαίνει ο Roelant de Waard, επικεφαλής, Marketing, και πωλήσεων της Ford Ευρώπης.

Επίσης, όπως σημειώνουν οι άνθρωποι της «μπλε οβάλ» φίρμας οι πάνω από 20 έξυπνες λύσεις αποθήκευσης με ειδικούς χώρους για γυαλιά, smartphones και ποτήρια, η παρουσία USB σημείων φόρτισης για smartphones και tablets που διαθέτουν τα δύο μοντέλα της Ford, μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αναγκών γονιών και παιδιών σε ένα μεγάλο ταξίδι.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο Roelant de Waard, «τα αυτοκίνητα Ford διαθέτουν πολλές έξυπνες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά – αλλά δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να βελτιώσει τις τραγουδιστικές ικανότητες ενός φάλτσου γονιού!».

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024