Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW ConnectedDrive: Σε διαρκή σύνδεση με το μέλλον

BMW ConnectedDrive: Σε διαρκή σύνδεση με το μέλλον

Μια παλέτα συστημάτων και υπηρεσιών υποστήριξης ωθεί την ασφάλεια, την άνεση, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία που μπορεί να προσφέρει μια BMW σε άλλο επίπεδο, φέρνοντας το μέλλον της αυτοκίνησης ακόμα πιο κοντά.

Γιάννης Αδάναλης

Μιλώντας για τη δυνατότητα ελέγχου ενός αυτοκινήτου από απόσταση, για την αυτόματη μετάδοση δεδομένων που σχετίζονται με την κατάσταση του οχήματος και την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε ατύχημα ή ακόμα και για τον εντοπισμό του σε περίπτωση βλάβης, είναι σχεδόν σίγουρο ότι αναφέρεσαι στο μέλλον και σε εκείνες τις εφαρμογές οι οποίες συνήθως συμπληρώνουν τις εξίσου… ρηξικέλευθες τεχνικές προδιαγραφές των φουτουριστικών concept cars που κατά κανόνα συναντάς σε διεθνούς βεληνεκούς εκθεσιακά γεγονότα.

Για την BMW, βέβαια, οι παραπάνω υπηρεσίες δεν γεμίζουν απλώς τις σελίδες κάποιου ευφάνταστου σεναρίου επιστημονικής φαντασίας αλλά αντιθέτως αποτελούν απτή πραγματικότητα, την οποία μπορείς να βιώσεις σε οποιαδήποτε πρόταση της βαυαρικής φίρμας διατίθεται αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

BMW ConnectedDrive

Κάτω από την «ομπρέλα» του ConnectedDrive η BMW τοποθετεί εκείνα τα συστήματα και τις υπηρεσίες που υποστηρίζουν σε σχεδόν όλα τα επίπεδα το έργο του οδηγού, από το Head Up Display και το ενεργό Cruise Control έως τα ιδιαίτερα δημοφιλή «Apps» που θέλοντας και μη όλοι μας έχουμε γνωρίσει με τη βοήθεια των «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Κλήση Έκτακτης Ανάγκης

Ανάμεσα στο πλήθος των συστημάτων και υπηρεσιών υποστήριξης οδηγού οφείλεις να ξεχωρίσεις την Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, όχι μόνο γιατί προσφέρεται χωρίς επιπλέον χρέωση στον βασικό εξοπλισμό όλων των BMW και BMW i , αλλά γιατί αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, όπως είναι η εμπλοκή μας σε ένα ατύχημα.

Η Κλήση Έκτακτης Ανάγκης βασίζεται σε μια προεγκατεστημένη μονάδα κινητής τηλεφωνίας μέσω της οποίας πραγματοποιείται η σύνδεση με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης (112) από τη στιγμή που το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα και οι αισθητήρες σύγκρουσης ενεργοποιήσουν τους αερόσακους ή τους προεταντήρες των ζωνών ασφαλείας.

Η κλήση προς τις υπηρεσίες διάσωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και χειροκίνητα, από τον αντίστοιχο διακόπτη που βρίσκεται τοποθετημένος στον ουρανό του αυτοκινήτου, σε περίπτωση που κάποιος άλλος χρήστης του δρόμου έχει βρεθεί σε δεινή θέση.

BMW Teleservices

Ομοιότητες με την Κλήση Έκτακτης Ανάγκης παρουσιάζουν και οι υπηρεσίες BMW Teleservices, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η μεταφορά δεδομένων σχετίζεται αποκλειστικά με την κατάσταση-συντήρηση του αυτοκινήτου.

Χρησιμοποιώντας την ίδια μονάδα κινητής τηλεφωνίας με την Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, ο εξουσιοδοτημένος επισκευαστής BMW, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει προεπιλέξει, ενημερώνεται αυτόματα για τις ανάγκες συντήρησής του οχήματος.

Σε περίπτωση ακινητοποίησης που οφείλεται σε βλάβη, η κλήση που πραγματοποιείται προς τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας μεταδίδει -μεταξύ άλλων- και την ακριβή θέση του αυτοκινήτου, γεγονός που επιταχύνει την παροχή βοήθειας.

Τέλος, το BMW Τeleservices παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου, ενημερώνοντας τον επίσημο επισκευαστή BMW μόλις το ηλεκτρικό φορτίο της μειωθεί σε επίπεδα κρίσιμα για τη λειτουργία του οχήματος.

BMW ConnectedDrive Services

Σε αντίθεση με την Κλήση Έκτακτης Ανάγκης και το BMW Teleservices που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό των προτάσεων της BMW και του BMW i, οι Υπηρεσίες ConnectedDrive προσφέρονται προαιρετικά και ουσιαστικά αποτελούν κομμάτι ενός εξοπλιστικού «πακέτου», το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει ένα προηγμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ.

Βασικός πυλώνας των Yπηρεσιών ConnectedDrive αποτελεί το BMW Οnline, το οποίο επί της ουσίας αποτελεί μια αστείρευτη πηγή ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, σε ειδήσεις, καθώς και στην υπηρεσία αναζήτησης της Google.

Αν μάλιστα το αντικείμενο της αναζήτησης αποτελεί κάποιο σημείο ενδιαφέροντος, όπως π.χ. ένα τραπεζικό υποκατάστημα, τότε η διεύθυνσή του μπορεί να μεταφερθεί αυτόματα στο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Την ενσύρματη σύνδεση μιας έξυπνης συσκευής κινητής τηλεφωνίας και την εγκατάσταση σε αυτή της εφαρμογής BMW Connected προϋποθέτει η χρήση των applications που είτε έχουν εξελιχθεί από την ίδια τη βαυαρική φίρμα είτε φέρουν την έγκρισή της.

Έλεγχος εξ αποστάσεως & Υπηρεσίες Υποστήριξης

Οι υπηρεσίες του BMW ConnectedDrive που προσφέρονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πρόκειται μέσα στα επόμενα χρόνια να εμπλουτιστούν. Στα προσεχώς, λοιπόν, ανήκει η δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου συγκεκριμένων λειτουργιών ενός αυτοκινήτου.

Με τη χρήση ενός smartphone μπορεί κανείς να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει τις πόρτες, να ενεργοποιήσει το σύστημα αερισμού ή κλιματισμού της καμπίνας και να μεταβιβάσει μια εντολή για την έναρξη ή τη διακοπή της διαδικασίας φόρτισης, αν πρόκειται για plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Ένα τηλεφωνικό κέντρο ικανό να σας καθοδηγήσει, μεταβιβάζοντας τις διευθύνσεις που αναζητάτε στο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης του αυτοκινήτου ή πραγματοποιώντας ακόμα και μια κράτηση σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα εστιατόρια αν αυτό απαιτηθεί, αποτελεί την «καρδιά» των Υπηρεσιών Υποστήριξης, που για την ώρα δεν προσφέρονται στην ελληνική αγορά.

auto.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024